GeriKadın Sağlığı Sıcak Havalarda Ferahlatan Lezzet: Karpuzlu Limonata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcak Havalarda Ferahlatan Lezzet: Karpuzlu Limonata

Sıcak Havalarda Ferahlatan Lezzet: Karpuzlu Limonata

"Evet, yanlış duymadınız! Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden olan karpuzu limonataya kattık, ortaya hem hafif hem serin harika bir lezzet çıktı!"

Ev yapımı meyve suları, şu sıcak günlerde harika alternatifler oluyor. Buz gibi bir limonata ise ilk akla gelen serinletici içeceklerden biri. Peki limonataya biraz farklılık katmaya var mısınız? 

Diyet yapanların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği, hafif ve leziz karpuzlu limonata tarifi bu yaz favoriniz olacak.

YAZIN KARPUZ TÜKETMENİN 11 YARARI

KARPUZLU LİMONATA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy karpuz
  • 1/4 bardak limon suyu
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 1 bardak su
  • Nane ve limon dilimleri

Hazırlanışı:

Karpuzu dörde bölün ve kapuğunu kesip çekirdeklerini de temizleyerek karıştırıcının içine koyun. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

KARPUZ DİYETİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Karpuzlar pürüzsüz kıvam alınca suyu, limon suyunu ve Hindistan cevizi şekerini ekleyin, güzelce karıştırın. Karışımın kıvamı koyu olursa yarım bardak daha su ilave edebilirsiniz. 

Karpuzlu limonatayı buzdolabında soğuttuktan sonra limon dilimleri ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz. 

MAHMURE ÖZEL

False