GeriKişisel Bakım Pancarın Cildiniz ve Saçlarınıza 8 Muhteşem Faydası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarın Cildiniz ve Saçlarınıza 8 Muhteşem Faydası

Pancarın Cildiniz ve Saçlarınıza 8 Muhteşem Faydası

"Pancar son zamanlarda süper gıdalardan biri olma yolunda gidiyor. Barındırdığı vitaminlerin ve sağlıklı bileşenlerin faydalarını duymuş olabilirsiniz. Kan basıncını düşürüyor, kansızlığı önlüyor, karaciğeri güçlendiriyor ve genel olarak daha sağlıklı bir insan olmamızı sağlıyor. Ancak bu kadarla da kalmıyor! Saçlarınız ve cildiniz de bu mükemmel sebzeden yararlanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte pancarın neden cildiniz için bulunmaz bir nimet olduğunun 8 kanıtı..."

1. Doğal bir allık olarak kullanın

Günümüzde böyle değil belki ama, eskiden insanlar canlı bir görüntü yakalayabilmek için pancarı doğrudan yanaklarına sürerdi. Siz de bunu yapabilirsiniz ya da biraz zaman harcayarak kendi 100% doğal allığınızı pancardan oluşturabilirsiniz. Birkaç adet pancarı soyun ve dilimleyin ve tamamen çıtır bir hale gelene kadar fırında pişirin. Sonrasında bir mikser yardımı ile çekip pembe bir pudraya
dönüştürebilirsiniz.

2. Vücudunuz ve cildiniz için bir detoks

Pancar cildinizi aknelerden, selülit, sivilceler ve diğer istenmeyen lekelerden kurtarmak için en güçlü sebzelerden biridir. Bu sebzenin etkilerini görmek için her hafta bir kez özel bir pancar detoks içeceği içebilirsiniz. Bir salatalığı soyun, soyulmuş ve dilimlenmiş bir pancarı, dilimlenmiş bir elmayı mikser ile püre haline getirin. Çekirdeklerini süzün ve için!

3. Göz alıcı bir cilt için pancar yiyin!

Sahip olduğu çeşitli faydalar ile sadece pancar yemek bile cildinizi saf bir görünüme kavuşturacaktır. Evet sadece yemek yeterli, özel bir tarif ya da mikserler yok! Haşlayarak ya da fırında; pancar iki şekilde de yararlı ve vücudunuzu toksinlerden arındırmaya hazır.

Pancarın Cildiniz ve Saçlarınıza 8 Muhteşem Faydası

4. Selülitten kurtulun

Pancar cildinizi yağlı hücrelerden ve toksinlerden arındırır. Sağlıklı ve fit olmanıza yardımcı olur. Bu etkiyi hızlandırmak için, pancarı greyfurt ile karıştırarak özel bir anti-selülit meyve suyu hazırlayabilirsiniz. Neden mi greyfurt? Bu meyve aynı zamanda selülit karşıtı özellikleriyle bilinir.

5. Saçınızı boyayın

Eğer doğal bir kestane rengi veya sadece kızıl ışıltılar eklemek istiyorsanız, kimyasal saç boyası kullanmamak için tarifimiz hazır. Bir miktar pancar suyunu kına tozuna ekleyin (su olmadan), karıştırın, ve saçınıza uygulayın. Maksimum etki için her hafta kullanın.

6. Aknesiz bir cilt

Pancar tüketmek akneden kurtulmak ve cildinizi arındırmak için harika bir yoldur. Özel bir havuç- pancar akne karşıtı meyve suyu hazırlayarak doğal bir detoks etkisi yakalayabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız malzemeler: 2 havuç, bir pancar, ve yarım bardak su. Hepsini karıştırın, çekirdeklerinden ayırın, ve için! Haftada birkaç kez tüketebilirsiniz.

Pancarın Cildiniz ve Saçlarınıza 8 Muhteşem Faydası

7. Tonik olarak kullanın

Eğer yağlı bir cildiniz varsa, pancar size bu konuda da yardımcı olabilir! Belli başlı meyve ve sebzelerden hazırlanan buz küplerini duymuşsunuzdur. Pancar ve limon suyundan buz küpleri hazırlayın, her gün temiz cildinize uygulayın, ve cildiniz hem ihtiyaç duyduğu nemi sağlasın hem de ışıldasın!

8. Doğal kırmızı dudaklar

Taze bir dilim pancarı basitçe dudaklarınıza sürebilir, veya size özel doğal tonlarda bir ruj hazırlayabilirsiniz. Gerekenler: bir çay kaşığı pancar tozu, bir çay kaşığı hint yağı, ve bir çay kaşığı karite yağı. Karite yağını bir bardakta eritin (kaynar suya koyabilirsiniz), ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Karışım buzdolabında 10-20 dakika bekletin ve rujunuz hazır. Aynı zamanda yanaklarınız için kullanabilirsiniz.

MAHMURE ÖZEL

False