GeriSağlıklı Yaşam Okyanus Sabunu ne işe yarar, neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? Okyanus Suyu Sabununun cilde ve saça faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Okyanus Sabunu ne işe yarar, neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? Okyanus Suyu Sabununun cilde ve saça faydaları

Okyanus Sabunu ne işe yarar, neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? Okyanus Suyu Sabununun cilde ve saça faydaları

"Okyanus suyu sabunu; kişisel bakım ve cilt temizliği adına kullanılan sabun çeşitleri içerisinde bulunmaktadır. Çok kuru ya da çok yağlı ciltli, akneli, sivilceli, siyah noktalı ciltlere sahip olan bireylerin, sıklıkla tercih etmiş oldukları doğal sabunlardan birisidir. Okyanus suyu sabunu; içermiş olduğu mineral, yağ, vitamin gibi bileşenlerden ötürü cilde güzel görünüm kazandırmakta ve cildi yumuşatarak pürüzsüz bir hale getirmektedir. Peki okyanus suyu sabunu ne işe yarar, neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? Okyanus suyu sabununun cilde ve saça faydaları nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar."

Okyanus suyu sabunu; kişisel bakım ve cilt temizliği adına kullanılan bir sabun türüdür. Kuru, yağlı, akneli, siyah noktalı, sivilceli cilde sahip olan kişilerin çok tercih ettiği sabunlar içerisinde bulunmaktadır. İçeriğinde yer alan farklı bileşenler sayesinde, cildin parlak görünmesine yardımcı olmaktadır. Okyanus suyu sabununun birden fazla faydası bulunmaktadır.

Okyanus Suyu Sabunu Ne İşe Yarar?

Okyanus suyu sabunun işe yaradığı durumlar;

- Okyanus suyu sabunu, siyah noktalara iyi gelir.

- Okyanus suyu sabunu, sivilcelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

- Okyanus suyu sabunu, yüz çillerine iyi gelir.

- Cildin pH dengesini ve yağını normal seviyede tutar.

- Okyanus suyundan elde edilen bu sabun, hoş bir koku bırakmaktadır.

- Okyanus suyu sabunu; cildin nemlenmesine ve pürüzsüz hale gelmesine destek olur.

- Yüzde bulunan kızarıklıkların geçmesine katkı sağlar.

- Cildin toksinlerden arınmasını sağlayarak, gözenekleri açar.

Okyanus Sabunu Neye İyi Gelir?

Okyanus suyu sabunun iyi geldiği durumlar;

- İçermiş olduğu okyanus suyu sayesinde; vücutta hoş bir koku bırakır.

- İçerisinde bulunan Hindistan cevizi yağıyla beraber cildin nemlenmesini saplar ve yüzün esnekleşmesine yardımcı olur.

- Yüzdeki güneş lekelerini giderir.

- Cildin yaşlanmasını önler.

- Cildin pürüzsüz bir görünüşe sahip olmasına destek olur.

- Cilt üzerinde yer alan siyah noktaları gidermeye birebirdir.

- Sivilce ve akneleri kurutur.

- Cildin gözeneklerini açmakla birlikte cildin nefes almasına yardımcı olur.

- Cildi toksinlerden arındırır.

Okyanus Suyu Sabunu Nasıl Kullanılır?

Okyanus suyu sabunu; sabah- akşam olmak üzere gün içerisinde en fazla iki defa kullanılmalıdır. Okyanus sabunun yüze sürülmesiyle beraber çok fazla bekletmeden iyice durulamak gereklidir. Kullanım alanlarının dışında kullanılmaması gerekir.

Okyanus Suyu Sabununun Cilde Faydaları

Okyanus suyu sabunu; cilt kızarıklarını gidererek, çok olumlu etkilere sahiptir. Bilhassa epilasyon- lazer uygulaması, güneşte kalma, türlü cilt hastalıkları neticesinde oluşmuş cilt kızarıklarının giderilmesi adına kullanılabilir. Okyanus suyu sabunu; cildin toksinlerden arınmasını sağlar. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayan okyanus suyu sabunu, ciltteki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Bu sayede sivilce ve siyah nokta oluşmasını da engeller.

Okyanus suyu sabunu; kırışıkları gideren bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra bu sabun; cildin sıkılaşmasını sağlayarak sarkmaların önüne geçer ve cildi besleyip, yaşlanmanın etkilerinin giderilmesine katkı sağlar. Cilt kırışıklıkları, selülitler, ince çizgilerin giderilmesi adına sürekli kullanmak önemlidir.

Okyanus suyu sabunu; yüzde bulunan çilleri gidermektedir. Okyanus suyu sabunu; cildin temizlenmesine yardımcı olurken, peeling etkisiyle beraber cildin ölü hücrelerden arınmasına destek olur. Bilhassa yaz aylarında güneş ışınlarının olumsuz etkisiyle rengi koyulaşmaya başlayan çillerden kurtulmak adına sürekli kullanılması tavsiye edilmektedir. Sürekli kullanımla beraber çillerin belli oranda azaldığını gözlemlemek mümkündür. Okyanus suyu sabunu içerisinde bulunan E vitamini sayesinde, cildi beslediği ve nemlendirdiği belirtilebilir.

Okyanus Suyu Sabununun Saça Faydaları

Okyanus suyunun saç için kullanılmadığını, yalnızca cilt adına kullanılması gerektiğini belirtmek önemli olacaktır.

False