GeriSağlıklı Yaşam Nektarinin Faydaları Nelerdir? Nektarin Ne İşe Yarar, İshal Veya Kabız Yapar mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nektarinin Faydaları Nelerdir? Nektarin Ne İşe Yarar, İshal Veya Kabız Yapar mı?

Nektarinin Faydaları Nelerdir? Nektarin Ne İşe Yarar, İshal Veya Kabız Yapar mı?

"Nektarin, aslında şeftalinin tüysüz halidir. Nektarin şeftali kadar lezzetli bir meyvedir. Genelde sindirim sistemi üzerinde de çok önemli etkileri bulunur. Nektarin, aynı zamanda şeftali ve erik ve şeftali ile aynı aileye aittir. Nektarinin faydaları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik."

Sıcak ve ılıman iklimlerde de rahatlıkla yetişebilir. Bu sulu meyvenin içinde sert bir tohum bulunur. Nektarinin bağırsakları çalıştırma ve bağışıklık sistemini güçlendirme üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Nektarinin Faydaları Nelerdir?

Nektarin, içinde bol miktarda C vitamini ve polifenol yer alır. Bu nedenle de antioksidan özelliğe sahiptir ve vücuttaki zararlı atıkları uzaklaştırır. Aynı zamanda hastalıklara karşı da vücudu korur.

Obezite gibi hastalıkların tedavisinde nektarin sıkça kullanılır. Hem kalorisi az olduğu için hem de kardiyak bozuklukları engellemesi sayesinde bu tarz hastalıkların tedavisinde yardımcı gıda olarak kullanılır.

Nektarin, bol miktarda potasyum minerali içerdiği için potasyum eksikliği yaşayan hastalar için ek gıda olarak kullanılabilir.

Yapılan son araştırmalara göre, nektarinin kanseri önlediği anlaşılmıştır. Genel olarak kolon kanserinin tedavisinde de nektarin tüketilmesi önerilir.

Nektarin çağlasının faydaları da oldukça fazladır. Genel olarak bağışıklık sistemini geliştirmesi ile bilinir. Aynı zamanda yüksek dozda C ve E vitamini içerdiği için vücudumuzu korumaya yardımcı olur. Buna ek olarak içinde yer alan magnezyum sayesinde kalp rahatsızlıklarını da engeller.

Nektarin farklı asit çeşitlerini de içinde barındırdığı için vücutta oluşan tümör gibi maddelerin büyümesini önemli ölçüde engeller.

Nektarin Ne İşe Yarar?

Normal nektarin kadar beyaz nektarinin de vücuda pek çok faydası vardır. Sarı etli yapısı nedeni ile karotenoidler bakımından zengindir. Bu pigmentler sayesinde antioksidan özelliği bulunur. Aynı zamanda beyaz nektarin vücuda pek çok yabancı etkileri vardır ve içinde bulunan C vitamini sayesinde vücudu çeşitli hastalıklardan korur.

Kolon kanseri gibi sindirim sistemindeki meydana gelen rahatsızlıklara karşı da oldukça etkilidir. Hamilelik döneminde nektarin tüketmek bebek gelişimi için çok önemlidir. Nektarin içindeki bol miktarda zengin madde bulunur. Bu sayede doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda fetal büyüme aşaması ve gelişmesi lifler ve C vitaminleri sayesinde gerçekleştirir.

Hamilelik boyunca oluşan bazı göz rahatsızlıklarını engeller. İçinde bol miktarda potasyum yer aldığı için bebeğin ve annenin sinir sistemindeki uyarıları hızlı bir şekilde iletilmesini sağlar. Aynı zamanda doğum lekeleri ve bazı kırışıklıklara karşı da cildi korur. Genel olarak da yararları şu şekildedir;

Kolon kanseri ile mücadele de çok etkilidir.

Sindirim sisteminde PH dengesini sağlar ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını önler.

Hücre yenilemesini kolaylaştırır.

İçinde bulunan A vitamini sayesinde ve içerdiği bazı maddeler sayesinde göz sağlını korur.

Kilo vermek isteyen kişiler için ara öğün olarak da tüketilebilir.

Kilo sorunu olan kişiler, gönül rahatlığı ile diyet listelerine nektarin meyvesini ekleyebilir. Çünkü nektarin meyvesinin 100 gramının içinde 43 kcal kalori yer alıyor.

Nektarin İshal veya Kabız Yapar mı?

Nektarin meyvesi, meyvesi bol vitamin içermesine rağmen çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Genel olarak sindirim sistemini açtığı ve geliştirdiği bilinir. Bu nedenle de aşırı nektarin tüketimi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu rahatsızlıklara ise, ishal örnek olarak verilebilir.

Gün içinde bol miktarda nektarin tüketmek, ishal ve gaz problemlerine neden olabilir. Aynı zamanda nektarini yediğiniz zaman cildinizde kaşıntı, kızarıklık oluyor ya da kusma ve mide bulantısı gibi sorunlarla karışıyorsanız hemen nektarin tüketimini kesmeniz gerekir. Çünkü bu bulgular, nektarine karşı bir alerjiniz olduğuna işaret eder.

 

 

False