GeriKadın Sağlığı Menopoza Girerken Adet Kanaması Nasıl Olur, Kaç Gün Sürer?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Menopoza Girerken Adet Kanaması Nasıl Olur, Kaç Gün Sürer?

Menopoza Girerken Adet Kanaması Nasıl Olur, Kaç Gün Sürer?

"Menapoz kadınların her ay düzenli olan adet kanamalarının kesilmesini ifade ediyor. Ortalama 50 civarında olan menapoz yaşı erken menapoz olarak da 40 yaşlarda gerçekleşebiliyor. Peki, menapozda adet kanaması nasıl olur, kaç gün sürer? İşte menapoz belirtileri ve merak edilenler..."

Menapoz kadınların adetten kesilmesidir. Bu dönemde kadınlar yavaş yavaş adetten kesilirken kanamalar azalarak da devam edebilir. Peki, menapoza girerken adet kanaması nasıl olur, ne kadar sürer? İşte menapoz beriltileri...

Menopoza Girerken Adet Kanaması Nasıl Olur, Kaç Gün Sürer

Menapoza girerken adet kanaması nasıl olur?

Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Şefi Doç. Dr. Bülent Urman menopoz hakkında merak edilenleri şöyle anlattı:

Menopozun temel belirtisi adetlerin kesilmesidir. Özellikle 45 yaşın üzerindeki bir kadında 6 aydan daha uzun süre adet olamama genellikle menopoza işaret eder. Adet kesilmesine eşlik eden ateş ter basmaları ve vajinal kuruluk tanıyı güçlendirir. Menopozun erken dönemlerinde adetsiz geçen dönemleri takiben bazen kanamlar görülebilir. Bu tür kanamalar endometrial hiperplazi adı verilen ve rahim iç tabakasının fazla kalınlaşması ile seyreden bir hastalığın belirtisi olabileceğinden dikkatli bir şekilde irdelenmelidir.

False