GeriKişisel Bakım Korugi Masajı Nedir? Korugi Masajı Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Korugi Masajı Nedir? Korugi Masajı Nasıl Yapılır?

Korugi Masajı Nedir? Korugi Masajı Nasıl Yapılır?

"Yaş almaya başladıkça cildiniz yer çekimine karşı koyamaz ve sarkmaya başlar. Cilt bakımının çeşitli etkili yolları vardır. Bunlardan biri de korugi masajıdır. Peki korugi masajı nedir? Korugi masajı nasıl yapılır? Sorularının cevabı haberimizde…"

Korugi masajı nedir?

Kaslar zaman geçtikçe zayıflamaya başlar ve yerini yağlara bırakır bu nedenle sarma riski fazlasıyla artar. Karugi masajı Chiyo Hayashi tarafından geliştirilen bir masaj çeşididir. Bu masaj sayesinde cildiniz olduğundan 7 yıl daha genç duracaktır.

Korugi Masajı Nedir Korugi Masajı Nasıl Yapılır

Korugi masajı nasıl yapılır?

Öncelikle yapmanız gereken bir aynanın karşısına geçmek ve önceden temizlediğiniz yüzünüze masaj yağı yardımı ile korugi masajını uygulamak. Yüzünüze bastırmadan nazik hareketlerle ovalamanız yüzünüzdeki yağları da eritmenize yardımcı olur.
Korugi masajını uygulamaya başlarken dirseklerinizi destek alabileceğiniz bir yere dayayın ve yumruk yaptığınız ellerinizi yanaklarına yaslayarak 5 dakika boyunca bekleyin. Bu uygulamanın sonucunda kaslarınız gevşemiş olacaktır. Daha sonra yumruk halindeki ellerinizi alın bölgenize yaslayın. Parmak kıvrımlarınız saç çizginize denk getirerek boynunuza doğru gererek hafifçe bastırın.

Ellerinizi birbirine kenetleyin ve başparmaklarınızı düz tutun. Ardından yanaklarınızı kulaklarınızın olduğu yöne doğru gerin ve boynunuza doğru indirin. Bu hareketi yüzünüzün her iki tarafına da 2 kez uygulayın.

Korugi Masajı Nedir Korugi Masajı Nasıl Yapılır

Korugi masajının bir sonraki evresinde ellerinizi yumru yaparak eklemlerinizi kaşlarınızın üstüne denk getirerek saç diplerinize doğru sürükletin ve hafif yana kaydırarak aşağı doğru gerin. Böylece alın bölgenizin tamamına masaj uygulamış olacaksınız.

Ellerini yumru yaparak bu sefer kaşlarınızın üzerine koyun. Ve şakaklarınıza doğru hafifçe gerin.
Korugi masajının devamında gıdı bölgenize ellerinizi götürerek boynunuza doğru deriyi hafifçe itmelisiniz. Bu hareketi 7-8 ke uygulamanız yeterli.

Korugi masajının son hareketi ise avucunuzu açarak parmaklarınızı alnınızdan köprücük kemiklerinize kadar nazik hareketlerle çekiştirmek. Korugi masajının etkisini göstermesi için haftada 1 kez yapmanızı öneririz.

Korugi Masajı Nedir Korugi Masajı Nasıl Yapılır

Korugi masajının faydaları nelerdir?

Korugi masajının temel amacı sarkmaları engellemek olsa da tek faydası bu değil. Sarkmaları engellemesinin yanında korugi masajı aynı zamanda yüzünüzdeki koyu halkaları ve renk eşitsizliklerini gideriyor. Kan dolaşımını hızlandırması ile de cildinizin daha sağlıklı görünmesine yardımı oluyor.

MAHMURE ÖZEL

False