GeriKişisel Bakım Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…

Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…

"Kaşınız, yüzünüzdeki imzanızdır. Kokunuz ya da size özel olan gülümsemeniz gibi… Yüzünüzün çerçevesidir, ifadenizi karakterize eder ve bakışlarınıza anlam katar. En önemlisi de size dair ipuçları barındırır ve hatta sizi anlatır.Güzellik Uzmanı Ergül Keskin, kaş modellerinin yansıttığı anlamları anlatıyor."

ÇOK KAVİSLİ KAŞLAR SERT GÖSTERİYOR

Kaşların moda haritasına baktığımızda çok kavisli kaşların bir dönem oldukça trend olduğunu görüyoruz. Şu an için daha dengeli alınmış kaşlar revaçta olsa da hala birçok insan yukarı doğru çıkan çok kavisli kaşları tercih edebiliyor. Ancak yüzü hem daha uzun hem daha sert gösteren kavisli kaşlar aynı zamanda kişiyi sinirli biri gibi yansıtıyor. Eğer kaşlarınızın doğal formu çok kavisli ise veya yanlış işlemler sonucunda öyle aldırmak zorunda kalıyorsanız bu noktada uzman birinden yardım almalısınız. Kaş kontür uygulaması ile kaşın kavisli formu düzeltilerek daha yumuşak ve doğal bir görüntü elde edilebilir.

Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…

İNCE ALINMIŞ KAŞLAR YAŞLI GÖSTEREBİLİR

İncecik yay gibi kaşlar geçmişte şiirlerin ilham kaynağı olsa da bugün çok tercih edilen modeller arasında yer almıyor. Kaşların giderek kalınlaştığı günümüzde incecik kaşlar, dramatik bir hava yaratsa da çoğu zaman kişiyi olduğundan daha yaşlı gösteriyor. Ancak ince kaşlarla ilgili söylenenler şu anlama gelmemeli; herkes yüzünün şekli, mimikleri ve karakteristik özelliklerine bakmaksızın kalın kaşlara sahip olmalı. Aksine eğer yüzünüz küçük, alnınız dar ise kalın kaş alanı daraltacağından çok olmamak koşuluyla ince kaş tercih edilebilir.

ÇOK KALIN VE KOYU KAŞLAR MASKÜLEN BİR GÖRÜNTÜ YARATABİLİR

Belki de son yılların en trend kaş modası kalın ve doğal kaşlardır. Ancak bu durumun biraz abartıldığı yüzün yapısına hiç uygun olmayan ve kendi renginin çok üstünde bir koyuluğa sahip olan kaşları görmek de mümkün. Bu kaşlar, genel olarak daha maskülen ve sert bir görüntü veriyor. Güçlü ve iddialı bir tavır yaratmak isterken doğallıktan uzak abartılı gibi görüntü oluşturmamak için, kaş uzmanının bu konudaki tavsiyelerini dinlemekte yarar var. Eğer kişinin tercih kalın ve koyu kaşlarsa mutlaka yüzün genel hatları, gözlerin büyüklüğü ve diğer etkenler göz önüne alınarak tasarlanmalıdır.

Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…

TÜM BUNLARIN YANI SIRA;

  • Kaşlarınızın ortasının çok kapalı olması sizi çatık kaşlı gösterebilir. Çok fazla açılması durumunda ise odak noktası gözleriniz değil kaşınızın ortası olur. Kaş uzmanınız bu dengeyi sağlayacaktır.

Kaşınızın Şekli Hakkınızda Çok Şey Söylüyor…

  • İri ve yuvarlak gözleriniz varsa kaş kavisini azaltmalısınız. Bunun için kaş kontürü yaptırırken daha düz hatlı bir kaş modeli tercih edilmelidir. Bu model çok daha anlamlı bir ifade yaratacaktır.
  • Çok uzun ve aşağı doğru kıvrılan kaşlar göz kapaklarınızı düşük gösterebileceği gibi size üzgün ve yorgun bir ifade verir. Bunun için kaşınız aşağı doğru değil yukarı doğru bakmalı. Bu durum aynı zamanda daha keskin ve güçlü görünüm kazandırır.
  • Gözleriniz ile kaşlarınızın çok yakın olması da göz kapaklarınızı düşük gösterir. Bu durum ise hem daha yorgun hem de daha yaşlı bir görüntü ortaya çıkarır. Bu görüntüyü engellemek için kaş uzmanınızdan kaşınızın bir çizgi daha yukarıdan başlamasını isteyebilirsiniz. Size çok daha canlı, net ve tazelenmiş bir ifade kazandıracaktır.
False