GeriKadın Sağlığı Kadınlarda Sağ ve Sol Yumurtalık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Hangi Doktora ve Bölüme Gidilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda Sağ ve Sol Yumurtalık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Hangi Doktora ve Bölüme Gidilir?

Kadınlarda Sağ ve Sol Yumurtalık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Hangi Doktora ve Bölüme Gidilir?

"Kasığın herhangi bir noktasında meydana gelen ağrılar, kadınlarda genel olarak kistler üzerinden yaşanan bir sorundur. Böylece sol kasıkta ağrı sol yumurtalığa ve sağ kasıkta ağrı sağ yumurtalık işaret eder. Peki kadınlarda sağ ve sol yumurtalık ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Hangi doktora ve bölüme gidilir? Kadınlarda sağ ve sol yumurtalık ağrısı üzerine detaylar."

Yumurtalık kistleri gibi iç organlara bağlı ortaya çıkan ağrılar, yumurtalığın sol ve sağ kısmında sorunlar meydana getirir. Yani iç organları ilişkin bir sorun olmasının yanı sıra, bu bölgede bulunan diğer organların hastalıklarını da işaret edebilir. Tabii bu bilgiler kesin olmamakla birlikte, uzman bir doktordan destek almak büyük öneme sahiptir.

KADINLARDA SAĞ VE SOL YUMURTALIK AĞRISI NEDEN OLUR?

Kadınlarda sağ ve sol yumurtalık bölgesinde meydana gelen ağrı yumurtalık kistleri ile beraber ortaya çıkan bir sorundur. Özellikle kasık bölgesinin herhangi bir noktasına uygulanan baskı ile birlikte bu ağrılar ortaya çıkar. O yüzden bölgesel olarak sağ yumurtalık üzerine baskı bu bölgede ağrı oluşturur. Aynı şekilde sol Yumurtalık bölgesinde meydana gelen ağrılar yine bu noktada ağrı yaratır. İç organlar ile ilgili bir rahatsızlık olan yumurtalık kistleri, bu bölgede bulunan başka organlarında hastalıkları ile yaşanabilir.

KADINLARDA SAĞ VE SOL YUMURTALIK AĞRISI NASIL GEÇER?

Sağ ve sol Yumurtalık bölgesinde meydana gelen ağrılar, yumurta kistleri ile birlikte iç organları üzerinden yaşanan bir sorundur. Bu sağlık sorunu ayrıca farklı organlar üzerinde meydana gelen hastalıklar ile paralel seyredebilir. Bu konuda genellikle enfeksiyona bağlı olarak yaşanan bu sorunlar için, uzman doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi ele alınır. Yumurtlama dönemi ile birlikte regl ağrısı gibi durumlarda yaşanan yumurtalık ağrısı ise, ağrı kesici ilaçlar üzerinden geçirilmeye çalışılır. Progesteron içeren ya da doğum kontrol hapları da yine kadınlarda yaşanan sağ ve sol yumurtalık ağrısını geçirme konusunda kullanılır.

KADINLARDA SAĞ VE SOL YUMURTALIK AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Kasık bölgesinde meydana gelen ağrılar için kadınlar genel olarak bir genel cerrahi uzmanına görünür. İlgili bölüm üzerinden gerekli olan tetkik ve teşhis eşliğinde tedavi yöntemleri ele alınır. Bu tedavi yöntemleri içerisinde ağrı kesici ilaçlar, antibiyotik ve benzeri gibi çözüm yöntemleri ön plana çıkar. Farklı organlara bağlı olarak yaşanabilecek olası yumurtalık ağrıları ise, genel cerrahi uzmanı üzerinden farklı doktorlara yönlendirme ile ele alınabilir. O yüzden öncelikle sorunu tam olarak anlayabilmek ya da yönlendirilmek için genel cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.

KADINLARDA SAĞ VE SOL YUMURTALIK AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Kadınlarda meydana gelen sağ ve sol yumurtalık ağrısına karşılık Genel Cerrahi Uzmanı bünyesinde yardım alınır. O yüzden doğal olarak öncelikle genel cerrahi poliklinik yerine gitmek gerekir. Bu bölümün başında bulunan uzman doktor kontrolü altında soruna bağlı olarak tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle enfeksiyona bağlı şekilde antibiyotik ilaçları değerlendirilir. Doğal durumlar karşısında meydana gelen kasık ağrıları için ise ağrı kesici ilaçlar devreye girer. Hastanelerin genel cerrahi poliklinikleri kapsamında yapılan teşhis ile, başka bölümleri de yönlendirme duruma göre gerçekleşebilir.

KADINLARDA SAĞ VE SOL YUMURTALIKTA AĞRILAR

Özellikle yumurtalıklardaki kistler ve iç organlara bağlı şekilde kadınlarda sağ ve sol kasıkta ağrı meydana gelir. Doğal süreç içerisinde bakılacak olursa regl dönemi ve gebelik dönemi içerisinde de bu durumu yaşanabilir. Tabii bölgenin çevresinde yer alan farklı organlar üzerinden de bu problem ortaya çıkabilir. Bunlar tam olarak kesin bir bilgi yaratmadığı için uzman bir doktor kontrolünde teşhis yapılması önemlidir.

 

False