GeriKadın Sağlığı Kadınlarda göğüs kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda göğüs kıllanması için ne yapılmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda göğüs kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda göğüs kıllanması için ne yapılmalı?

Kadınlarda göğüs kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda göğüs kıllanması için ne yapılmalı?

"Göğüs ucu olarak da ifade edilen bu bölge hem erkek hem de kadınlarda kıllanma yaratır. Tabii kesin bir bilgi alabilmek için öncelikle uzman bir doktora görünmek en önemli husustur. Peki kadınlarda göğüs kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda göğüs kıllanması için ne yapılmalı? Kadınlarda ortaya çıkan göğüs kılı hakkında ayrıntıları derledik."

Özellikle göğüs üzerinde göğüs ucu şeklinde bilinen ‘areloa’ bölgesinde kıllanma meydana gelebilir. Bu durum erkekler ve kadınlarda yaşanan süreçler içerisinde gelir. Genel olarak ise Over Sendromu olarak ifade edilen bir durumdan ötürü yaşanır. Ancak bu kesin bir bilgi olmamakla beraber, bir uzman doktora görünmek en önemli husustur.

Kadınlarda Göğüs Kılı Neden Olur?

Kadınlarda Göğüs Kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır. Bu durum ayrıca normal bir süreci altında meydana gelebilecek durumlar içerisinde bulunur. Genelde koyu olanları için kıl ifadesi olduğundan dolayı, bu görüntü altındaki göğüs kılları meme bölgesinin kenarlarında ortaya çıkar. Daha geniş alanda tüylenme ise yaşanabilecek olası doğal süreçler içerisinde yer alır.

Kadınlarda Göğüs Kılı Normal mi?

Vücudun çoğu noktasında kıl hücreleri farklı boyutlarda ve renklerde kıllar meydana getirir. Bu durum hem erkek hem de Kadınlar da vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkar. Kadınlarda meydana gelen göğüs kılı ise hem normal hem de anormal süreçler altında yaşanabilir. Bu konuda az veya çok, koyu ya da açık renkler üzerinden meme çevresinde kıl meydana gelebilir. Aynı zamanda anormal olarak algılanan erkek tipi sert kıllanma da yaşanabilir. Bu durum Polikistik Over Sendromu denen soruna bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Tabii böyle durumlarda öncelikle doğru teşhisi için uzman bir doktora başvurmak gerekir. Çünkü Kadınlarda göğüs kılı için bu durum kesin bilgi olmamakla beraber, doğru teşhis ve tedavi Jinekolog veya endokrinoloji uzmanı dahilinde ele alınır.

Kadınlarda Göğüs Kıllanması İçin Ne Yapılmalı?

Kadınlarda göğüs kıllanması eğer anormal durumlar neticesinde ortaya çıkmış ise, o zaman soruna bağlı olarak tedavi yöntemleri ele alınır. Örneğin hormonal dengesizlikler neticesinde meydana gelen bu probleme karşı, uzman doktor kontrolünde hormon tedavisi en önemli husustur. Yine aynı şekilde Polikistik Over Sendromu problemine karşı tedavi yöntemleri amaca göre ele alınır. Normal süreç altında meydana gelen duruma karşı ise epilasyon ya da ağda en çok tercih edilen çözümler içerisinde bulunur. Ayrıca hem bireysel hem de uzmanlar eşliğinde göğüs bölgesinde meydana gelen kıllanmadan kurtulmak mümkün olur.

Kadınlarda Göğüs kıllanma Sebepleri Nelerdir?

Normal veya anormal süreçler altında kadınların göğüs bölgesinde, özellikle meme çevresinde kıllanma meydana gelir. Bu kıllanma tüylenme olarak bilinir ya da erkeksi sert kıllanma şeklinde de rahatsız edici bir durum ortaya çıkarabilir.

- Genetik
- Hormon bozukluğu
- Testoren hormonunda artış
- Bazı ilaçların yan etkileri
- Hormonlar meydana gelen ani değişim
- Cushing sendromu
- Polikistik Over Sendromu

Hem genetik hem de birtakım hastalıklardan meydana gelen göğüste kıllanma, nedenine bağlı olarak çözüm yöntemleri altında ortadan kaldırılır.

Kadınlarda Göğüs Tüylenmesi İçin Çözümler

Kadınların meme uçlarında özellikle ortaya çıkan tüylenme problemine karşı cımbız ya da makas kullanımı etkilidir. Aynı zamanda iğne epilasyonu yine kullanılan yöntemler içerisinde yer alır. Yaşanabilecek olası anormal durumlara karşı ise uzman bir doktora danışılması en önemli hususlar içerisinde gelir.

 

False