GeriKadın Sağlığı İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

"Her gün giydiğimiz iç çamaşırımız hakkında çok fazla kafa yormayız. Sonuçta bir Victoria’s Secret mankeni değiliz ve bu nedenle de iç çamaşırımızın üzerimizde nasıl durduğu hakkında çok fazla endişelenmiyoruz. Ancak doğru iç çamaşırı giymemenin bazı hoş olmayan etkileri olabilir. Bu nedenle iç çamaşırınızı seçerken dikkatli olmanız son derece önemlidir."

1-Pamuklu İç Çamaşırı Giymemek

Pamuklu iç çamaşırları özellikle kadınlar için çok da seksi seçimler olmayabilir ancak en sağlıklı seçim kesinlikle bu olacaktır. Çünkü uzmanlar ipek ve sentetik kumaşların nefes almadığını, nemin tutulmasına neden olduğunu ve bunun da bakteri ve mantar enfeksiyonlarına sebep verebileceğini söylüyor. Bu nedenle bu riski almamak için pamuk astarlı bir iç çamaşırı giyinmelisiniz. İpek ya da naylon karışımları daha özel günlere saklamak en doğrusu olacaktır.İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

2-Tanga Giymek

Özellikle bir yoga pantolonunun altında iç çamaşırı çizgilerinizin görünmemesini isteyebilirsiniz. İnce bir kumaş pantolonda da bu çizgiler olmasın isteyebilirsiniz. Ancak tanga iç çamaşırları kolonda bulunan E. coli gibi bakterilerin vajina ve idrar yoluna sıçramasına neden olabilir. İleri geri yaptığınız hareketler bu kolonik bakterilerin hareket etmesi anlamına gelebilir. Ayrıca ince malzeme nedeniyle tahriler ve rektumda deri dökülmelerine neden olabilir. Bu nedenle pamuklu normal kesim iç çamaşırlarını tercih etmeniz gereklidir.
İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

3-Yatakta İç Çamaşırı Giymek

Bu özellikle bizim toplumumuz için oldukça garip bir seçenek olabilir. Çünkü geceleri iç çamaşırsız yatmak gibi bir adetimiz yoktur. Ancak uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar. Bu nedenle 7/24 iç çamaşırı giyinmek yerine özellikle geceleri bu bölgenin hava alması için iç çamaşırsız uyuyabilirsiniz. Eğer her gün yapamıyorsanız en azında haftada bir kaç gün iç çamaşırsız uyumayı deneyip aradaki farkı görmelisiniz.

İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

4-Yanlış Beden Giymek

Kimse büyük ve bol iç çamaşırları giyinmek istemez. Çünkü bu oldukça çirkin bir görüntüye yol açabilir. Ancak çok sıkı iç çamaşırı giyinmek çok daha büyük bir problemdir. Vücudun herhangi bir bölgesi için çok sıkı giysiler giymek sürtünmeye ve tahrişe neden olur. Bu nedenle kesinlikle bedeninize uygun bir iç çamaşırı seçmeniz gereklidir.

İç Çamaşırı Hakkında Bildiğiniz 5 Yanlış

5-Renkli İç Çamaşırı Giymek

Renkli iç çamaşırları giyinmek eğlenceli olabilir ancak uzmanlar bu kumaşlarda kullanılan kumaş boyalarının vajina etrafındaki hassas cildi tahriş edebileceğini söylüyor. Bu nedenle mümkünse boyasız iç çamaşırları tercih etmelisiniz.

False