GeriEv Dekorasyon Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı?

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı?

"Kimisi üzerindekini çıkarıp hemen makineye atar, kimisi de tekrar giymek üzere dolabına koyar. Peki hangi eşyayı ne zaman yıkamalıyız?"

Sutyen her kullanımdan sonra

Göğüs ölçünüz, sutyeninizi ne sıklıkla yıkamanız gerektiğini belirliyor. Eğer göğüsleriniz büyükse, koltuk altlarınız daha çok çukurda kaldığından terlersiniz. Terlediğinizde ise deri hücre kaybınız arttığından sutyeniniz kokmaya başlar ve göğüslerinizin altında sıcaktan dolayı lekeler oluşur.

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı

 

Kot pantolonlarınızı düşük ısıda yıkayın

Uzmanlar, jean'lerin temizliği için kuru temizleme yapılmasını öneriyor. Eğer buna üşeniyor veya bu işlem için her seferinde para vermek istemiyorsanız onları düşük ısıda çamaşır makinenizde yıkamınızı öneriyoruz.

 

 

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı

Ayakkabılarınızı kendiniz temizleyebilirsiniz

Spor ayakkabılarınız ilk günkü gibi temiz olsun istiyorsanız: Bir külotlu çorabın içine koyduğunuz ayakkabılarınıza, bir ölçekdeterjanekleyerek ağzını sıkıca bağlayın. Öylece makineye atın ve düşük ısıda yıkayın. Bakterileri öldüren bu karışım, aynı zamanda ayakkabılarınıza çok güzel bir koku da verecektir.

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı

Çarşafları haftada bir kez...

Eğer düzenli olarak yıkanıyorsanız, çarşaflarınızı haftada bir yıkamanız yeterli olacaktır. Peki ateşli bir geceden sonra bu yıkama işlemini ne sıklıkla yapmalısınız? Vücudun seks sırasında salgıladığı sıvılar, protein ve laktik asit açısından çok zengin olduğundan leke bırakırlar.

Hangi eşyanız ne sıklıkla yıkanmalı

Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

False