Geriİyi Yaşam Gilaburu suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır? Gilaburu suyunun faydaları nelerdir ve böbrek taşı düşürür mü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gilaburu suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır? Gilaburu suyunun faydaları nelerdir ve böbrek taşı düşürür mü

Gilaburu suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır? Gilaburu suyunun faydaları nelerdir ve böbrek taşı düşürür mü

"Bazı besinler tıbbi tedavilerde de yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda gilaburu suyu çok fazla ön plana çıktı. Gilaburu suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır? Gilaburu suyunun faydaları nelerdir ve böbrek taşı düşürür mü? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Gilaburu suyu alternatif tıp uzmanlarının çok sık önerdiği sulardan bir tanesidir. Gilaburu suyu özellikle böbrek taşı düşürülmesinde doğal bir ilaç olarak önerilmektedir.

 Gilaburu Suyu Ne İşe Yarar?

 Gilaburu suyunun çok sayıda faydası bulunmaktadır. Özellikle böbrek taşı düşürmeye yarayan gilaburu suyu doğal bir ilaçtır. Gilaburu suyunun içerisinde yüksek miktarda C vitamini olduğu için gilaburu suyu vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Ayrıca kadın hastalıklarından en bilineni olan adet düzensizliğine de iyi gelmektedir. Adet sancılarını azaltan gilaburu suyu kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca vücut hareketlerinin de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Sinir hücrelerini yenileyen gilaburu suyu kişinin hızlı yorulmasını önlemeye yardımcı olur. Stresi azaltan gilaburu suyu yaşamsal faktörleri dengelemektedir.

 Gilaburu Suyu Nasıl Yapılır?

 Halk arasında frenk üzümü olarak da bilinen gilaburu suyu yapılırken çok dikkat edilmelidir. Öncelikle su içerisinde bekletilen gilaburu meyvesi süzgeç ya da kevgirden doğru bir şekilde geçirilir. Ayrıca gilaburu meyvelerini süzme işlemi için katı meyve sıkacağı da kullanılabilir. Amaç gilaburu meyvesinin suyunu çıkarmaktır. Suyu iyice çıkarılan gilaburu sularına istenilen miktarda içme suyu katılarak istenilen kıvama getirilir.

 Gilaburu Suyunun Faydaları Nelerdir?

 Sonbahar aylarında meyve veren gilaburu suyunun birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Gilaburu suyu ödem atmakta oldukça etkilidir. Stresi yok eden gilaburu suyu bağırsakları çalıştırması ile bilinmektedir. Kalp sağlığını koruyan gilaburu suyu böbrek taşı ağrılarını dindirmektedir. Böbrek taşını eriten gilaburu suyu böbrek taşlarını kısa bir sürede vücuttan atmaya yarar. Yüksek tansiyonu dengelemesi ile bilinen gilaburu suyu uyku problemlerinin de önüne geçmektedir. Ayrıca cilt problemlerinin iyileştirilmesinde de gilaburu suyu kullanılmaktadır. Ödem atıcı ve bağırsak çalıştırıcı etkisi olan gilaburu suyu zayıflamaya da oldukça etkilidir.

 Gilaburu Suyu Böbrek Taşı Düşürür Mü?

 Gilaburu suyu böbrek taşlarını düşürmede oldukça etkili olması ile bilinmektedir. Gilaburu suyu böbrek taşı ağrılarını dindirmektedir. Bunun yanı sıra böbrek taşını eriten gilaburu suyu kısa bir sürede vücuttan atılmaktadır. Böbrek taşı kadınlar ve erkekler için oldukça kötü ve ağrılı bir hastalıktır. Böbrek taşının düşürülmesi için doğal tedavi yöntemleri kullanılabilir. Gilaburu suyu her sabah ve akşam yemeklerden önce bir bardak kadar içilmelidir. Düzenli içilen gilaburu suyu böbrek taşlarının düşürülmesinde de oldukça etkilidir.

 Gilaburu Suyu İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

 Gilaburu suyunun sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlayan gilaburu suyu böbrek kumlarını ve böbrek taşlarını eritmektedir. Sakinleştirici etkisi de olan gilaburu suyu stres nedeni ile oluşan uykusuzluğu da gidermektedir. Özellikle kadınlar regl döneminde gilaburu suyunu tüketebilirler. Gilaburu suyu regl ağrılarını giderecektir. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlayan gilaburu suyu kabızlığı da etkili bir şekilde önlemektedir. Cilt sorunlarına da iyi gelen gilaburu suyu sivilce ile siyah noktaları da önleyecektir. Gilaburu suyu her türlü cilt probleminin önüne geçecektir. Gilaburu suyu böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

 Halk arasında frenk üzümü olarak bilinen gilaburu suyu böbrek rahatsızlıklarının önüne geçmektedir. Ayrıca acımsı bir tadı olan gilaburu suyu sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Uykusuzluğa da iyi gelen gilaburu suyu damarlarda meydana gelen yüksek basıncı önlemektedir. Gilaburu suyu düzenli tüketildiği takdirde ödeme bağlı şişkinliklerin azalmasını sağlamaktadır. Gilaburu suyu düzenli tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski de azalacaktır.

False