Nefis Kahvaltı Seçenekleri!
.
Karaköy Poğaçası
Malzemeler120 Gr Margarin (hamur işi tercih edilir), 1 Paket maya, 1 Su Bardağı süt, 1 Çay Bardağı su, 1 Yemek Kaşığı tuz, 1 Adet yumurta, 1 Çay Bardağı zeytinyağı, 1 Yemek Kaşığı toz şeker, 5 Su Bardağı un Hazırlanışı:Tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda açın ve içine maydanozlu, peynirli karışımdan koyup kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstlerineyumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin ve pişirin. 120 Gr margarin
Fırında Omletli Ekmek
Malzemeler* 3 Yemek Kaşığı Sana Klasik * 250 gr peynir * 1 Adet bayat ekmek * 5 Adet yeşil sivri biber * 1 Çay Kaşığı tuz * 1 Çay Kaşığı kırmızı pul biber * 3 Adet yumurtaHazırlanışıEkmekleri dilimleyin, üzerine yağ sürün, tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin, peyniri bir kabın içinde ezin, yumurtaları çırpıp içine ilave edin, biberleri yemeklik doğrayın, biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin, gerek duyuyorsanız bir tutam tuz ilave edin, ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün, üzerine kırmızı toz biber serpin, önceden ısıtılmış 175 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Susamlı Kahvaltı Çubukları
Malzemeler* 120 gram tereyağı * 4 çorba kaşığı sıvıyağı * 1 yumurta * 2 su bardağı un * 1 çay bardağı susam * 3 çorba kaşığı pekmez * 1 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı sirkeHazırlanışıYoğurma kabının içinde ufalanmış yağı, unu, sıvıyağı ve yumurtayı yoğurmaya başlayın. İçine sirke ve tuzu da ekleyip gerekirse 2 çorba kaşığı su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru uzun çubuklar haline getirip tepsiye dizin. Üzerine sulandırılmış pekmezi sürüp bolca susam serpin. 200 derecedeki fırında 15-20 dakika pişmeye bırakın. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Aynı fırından aldığınız gibi olması için içine kabartıcı koymadan hazırlayın. Çok az mahlep tozu eklenebilir.
Ispanaklı KrepMalzemeler* 2 Yemek Kaşığı Margarin (hamur işi tercih edilir)* 1 Tutam Ispanak* 3 Adet yumurta * 1 Tutam tuz * 1 Tutam dereotu * 12 Yemek Kaşığı un * 1 Yemek Kaşığı zeytinyağı * 4 Su Bardağı süt HazırlanışıSütü ıspanak ve dereotuyla beraber rondodan geçirin. Yumurta, erimiş margarini ve tuzu da ilave edip hafifçe çırpın. İçine azar azar unu ilave ederek kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde edin. Kızdırılmış ve hafif yağlanmış tavaya 1 kepçe dolu hamurdan dökün. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Pişen omletlerin içine dilediğiniz bir peynir çeşidinden koyup önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo yapın. Kahvaltı sofralarınız için harika ve besleyici omletlerimiz hazır.
Kahvaltılık Baharatlı Patates
Malzemeler* 50 Gr Margarin* 4 Adet patates * 1 Yemek Kaşığı tuz * 1 Yemek Kaşığı kekik * 1 Yemek Kaşığı kırmızı pul biber* 1 Yemek Kaşığı nane * 1 Tatlı Kaşığı kimyon HazırlanışıPatatesleri kızartmalık olarak, çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Tencereye alın ve aldığı kadar (patateslerin üzerine çıkacak kadar) su ekleyin. Margarini ve baharatları da ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pekmezli Kahvaltı Lokması
Malzemeler* 20 gram yaş maya * 1 çorba kaşığı şeker * 1 tutam tuz * 2,5 su bardağı un * Aldığı kadar su * 1 su bardağı pekmez * 2 çorba kaşığı balHazırlanışıUnu derin bir kabın içine alın, ortasına ılık su dökün. Suyun içine de mayayı ezip karıştırın.Şeker, bir tutam tuzu da üzerine serpin. 10 dakika kadar bekletip azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur tutun ve 30 dakika kabarması için bekletin. Derin bir kabın içinde sıvı yağı kızdırın. Hamurdan kaşık kaşık kızgın yağın içine döküp hemen çevirin, her tarafının kızarmasını sağlayın. Bal ve pekmezi bir kabın içinde karıştırın. Kızaran lokmaların üzerine gezdirip servis yapın.
Kahvaltılık Pizza
Malzemeler* 1 Kahve Fincanı süt * 1 Adet yumurta * 50 gr sucuk * 1 Tatlı Kaşığı salça * 1 Yemek Kaşığı yoğurt * 1 Dilim peynir * 1 Adet Domates * 25 Gr MargarinHazırlanışıMalzemelerin hepsini karıştırın ekmek dilimlerinin üstüne sürün fırının ızgarasında üstleri kızarana kadar pişirin.
Kahvaltılık Pofidik
Malzemeler150 Gr Margarin, 1 Yemek Kaşığı sirke, 100 gr kaşar rendesi, 1 Aldığı kadar karabiber, 1 Bardak yoğurt, 2 Adet yumurta, 1 Aldığı kadar pul biber, 1 Aldığı kadar tuz, 2 Adet soğan, 2 Adet kabak, 1 Adet yaş maya, aldığı kadar tuz HazırlanışıMaya, süt, margarin, yumurta, sirke ve tuz birlikte karıştırın. Sonra azar azar un ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayrın. Hamurun bir parçasını alıp, tepsi büyüklüğünde açın ve margarin sürün. Daha sonra diğer parçayı da aynı şekilde açıp, üzerine yerleştirin ve yine margarin sürün. İki yandan karşılıklı katlayın ve margarin sürün. Sonra öbür iki yandan da katlayın.(kete gibi) Hamuru buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Kahvaltılık Ezme
Malzemeler* 2 çarba kaşığı acı ya da tatlı biber salçası * 1 kalın dilim beyaz peynir * 1 çorba kaşığı yoğurt * Biraz zeytinyağı * Biraz kırılmış ceviz * Bol nane * İsteğe göre pul biber HazırlanışıTüm malzemeleri karıştırın ve minik sandviç ekmeklerini dörde bölerek parçaların üzerine sürün.
Kahvaltı Çöreği
Malzemeler125 Gr Margarin (hamur işi tercih edilir), 1 Kahve Fincanı zeytinyağı, 3 Su Bardağı un, 1 Adet yumurtanın sarısı, 1 Paket kabartma tozu, 2 Çay Kaşığı pul biber, Biraz tuz, 1 Tatlı Kaşığı anason tohumu yada rezene tohumu, 6 Dilim dana jambon, Yarım Demet maydanoz, 200 gr ufalanmış beyaz peynir, 2 Çorba Kaşığı yoğurt, 1 Adet patates HazırlanışıPatatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Margarin, zeytinyağı,yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için:Maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın. Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.