GeriGüzellik Reçeteleri Feminen yüz hatlarına sahip olmak için neler yapılabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Feminen yüz hatlarına sahip olmak için neler yapılabilir?

Feminen yüz hatlarına sahip olmak için neler yapılabilir?

"Her kadın daha feminen ve çekici görünümlü yüze sahip olmak ister. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, feminen yüz hatları için tercih edilebilecek yöntemleri tüm merak edilenleri ile sizler için anlattı."

Erkek yüz görünümünün ortak özelliği belirgin kaş kemiğidir. Çıkıntılı kemik ana hatlarıyla görünür ve önden bakıldığında gözlerin koyu görünmesine neden olur. Yüzlerininin daha kadınsı olmasını isteyen hastalar için genellikle bu işlem önerilir. İşlemde kaş kemiği alnın burun içine düzgün bir şekilde akması için alçaltılır, gözlerin açılması için göz çevresi ve göz çevresindeki kemikler küçültülür ve alın yuvarlaklaştırılır ve yumuşatılır. Aynı süreçte saç çizgisini yeniden şekillendirip alçaltır, kaşları kaldırarak şekillendirerek daha feminen hale getirir.

Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen işlemlerde sonuçlar oldukça başarılıdır. Saçın hemen iyi bir şekilde gizlendiği saçın içinde veya saç çizgisinin daha fazla ayarlanmasını sağlayan saçın hemen önünde bir kesi yapılır. Saç çizgisi kesi izlerini genellikle birkaç ay sonrasında kendiliğinden geçecektir. İlk başta çok görünür olabilirler. Bu kesi ile kaş kemiği ve yörünge kenarları küçültülür. Alnın üst kısmındaki kemik yumuşatılıp yuvarlaklaştırılabilir ve gözler daha parlak ve daha açık hale getirilebilir. Ameliyat öncesi detaylı görüntüleme yapılması gereklidir. Hastalara genel anestezi uygulanması tercih edilir. İşlem 2 -3 saat içinde tamamlanır ve bir gün hastanede gözlem altında kalınması gerekir.

Dolgu & botoks

Dolgu yönteminin sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biri uygulama ve iyileşme sürecinin çok kolay olmasıdır. Lokal anestezi için krem uygulanır ve bölgenin uyuşması beklenir. Yeterli uyuşukluğa ulaşıldıktan sonra dolgu işlemi başlar. Tedavi edilecek bölgeye bağlı olarak yaklaşık 30 dakika sürer. İğne ile yapıldığı için 1-2 saat içerisinde iğne izi kalması normaldir. İşlemden 2 saat sonra iz kendiliğinden kaybolur. İşlemden sonra kişi rahatlıkla normal hayatına devam edebilir.

Dolgu işleminde kullanılan materyal dokunun hacmini artırmaya yöneliktir. Bu maddeler deriye enjekte edilebilen ilaçlardır. En yaygın olanları hyalüronik asit ve kolajendir. Bu iki madde farklı dolgu maddeleridir. Yaşlanma, güneş ışığı ve benzeri faktörler cildimizdeki hyalüronik asit ve kolajen miktarının azalmasına neden olabilir. Bu maddeler azaldıkça cildimiz gençliğini kaybeder, çöker, ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Özellikle bu tür şikayetler için tercih edilen yöntem hyalüronik asit içeren dolgudur çünkü şikayetleri ortadan kaldırır ve cilde hacim kazandırır. Etkisi genellikle 18 aydır.

Botulinum toksini, botulinum bakterisi tarafından üretilir. Belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür. Enjekte edilen kastaki sinir sinyalleri bloke edilerek uygulama alanında istenilen sonuçlara ulaşılır. Botoks enjeksiyonları sonrasında sinir sinyallerinin bozulması nedeniyle etkilenen kaslar dondurulur. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ila 6 ay arasında görülebilir.

Çekici bakışların sırrı: Bella Eyes

Bella Eyes, genellikle çekik ve kalkık gözler görünüme sahip olmak isteyen kişilerin tercihidir. Bu yöntem sayesinde gözler daha çekici görünür ve yerçekiminin neden olduğu sarkma problemlerini önleyebilir. Herkesin yüz şekli farklıdır. Bu nedenle yüz şekline uygun ideal göz şeklinde farklılık vardır.

Bella Eyes yönteminde drape işlemi olarak kaşlar yukarı doğru kaldırılır. Bu işlemde sadece göz bölgesi değil, göz kenarlarında oluşan sarkıklık, kaz ayakları ve sarkık göz kapakları da olumlu etkilenir. Yüzün tamamına bakıldığında yüz ve boyun bölgesinde etkisi görülebilir. Ameliyattan sonra kişiler daha genç ve daha diri görünürler. Ameliyatın ardından kişi gerekli kontrollerin ardından ertesi gün hastaneden taburcu edilir ve tedavi süreci evde devam eder. 10 gün içinde hasta yüz üstü şekilde yatmamalı ve su ile yüze dokunmaktan kaçınmalıdır. 15 gün sonra operasyonun neden olduğu şişlik ve morluklar kendi kendine kaybolmaya başlar. Görünür etki ise 20. gün ve sonrasında belirginleşir.

Klasik yöntemlere son: Trinity Lift

Klasik yöntemlerin aksine yaşlı ve yorgun görünüme uygulanacak olan Trinity lift yöntemi ile yüzdeki deformasyonlar ortadan kaldırılarak kişinin daha genç ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayan endoskopik cerrahi uygulamasıdır.

Trinity Lift, endoskopik cerrahi bir yaklaşım kullanır ve cilt güzelliğine yeni bir yaklaşımdır. Genellikle genç ve orta yaşlı hastalar bu yaklaşım için uygundur. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer. Cildi sıkılaştırmak ve gençleştirmek için, üç noktalı bir kaldırma elde edilir. Ameliyat sonucunda göz altında oluşan yırtık şekil bozukluğu giderilir ve kaybolan yanak dokusu düzeltilir.

Orta yüz olarak adlandırılan bölgedeki çökme genetiktir. Bu sebeple Trinity lift yöntemi 20’li yaşlardan itibaren kadın erkek ayırt etmeksizin herkes için uygundur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 7-10 gündür. İşlem etkisini ise 5-10 yıl korumaktadır.

False