GeriKadın Sağlığı Ev Yapımı Doğal Temizleyici Tarifleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Doğal Temizleyici Tarifleri

Ev Yapımı Doğal Temizleyici Tarifleri

"Hayatımıza giren kimyasalların artması ve bunlara bağlı yeni rahatsızlıkların ortaya çıkmasıyla beraber doğal ürünlere de büyük bir rağbet var. Hayatın her alanında kullanılabilecek olan doğal ürünleri, temizlikte de kullanmak mümkün. Evde kendi doğal temizleyicilerinizi kendiniz hazırlayın!"

Şampuan: 1 bardak karbonat ve 1 bardak suyu büyük bir şişede iyice çalkalayarak karıştırın ve saçınızı ıslattıktan sonra bu karışımı sürün. Özellikle saçlarınız yağlıysa, karbonatın çok etkili olduğunu göreceksiniz. Bir diğer şampuan karışımı içinse 1 adet salatalığı rondoda çekip içerisine 1 limonun suyunu ekleyin.

Cilt Temizleyici: 1 kase yoğurdun içerisine, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yüzünüze sürün. Bir süre beklettikten sonra bir pamuk yardımıyla karışımı silin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bu temizleyici hem makyajlı cildinizi temizlemek için hem de yüzünüze ekstra yumuşaklık vermek için kullanılabilir.

Ev Yapımı Doğal Temizleyici Tarifleri

Çamaşır Deterjanı: 1 bardak çamaşır sodası, 1 bardak zeytinyağlı ya da defneli sabunun tozu ve yarım su bardağı boraksı karıştırın, içerisine sıcak su ekleyin. Bu karışımdan her yıkamanızda yarım çay bardağı kadar kullanabilirsiniz.

Diş Macunu: 2 yemek kaşığı karbonat, 15 damla limon yağı (nane yağı da kullanılabilir) ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını iyice karıştırın ve macun kıvamına gelmesini sağlayın. Bu karışımı kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Bulaşık Deterjanı: Eğer bulaşıklarınızı elde yıkıyorsanız, yarım su bardağı boraks, 1 bardak defneli ya da zeytinyağlı sabunun tozu ve 2 bardak suyu homojen bir jel kıvamına gelene kadar karıştırın. Eğer bulaşıklarınızı makinede yıkıyorsanız, deniz tuzu ve limon tuzunu rondodan geçirerek makinenizin deterjan gözüne ekleyebilirsiniz. Eğer yoğun bir yıkama yapacaksanız, karışıma 1 bardak kadar da boraks ekleyebilirsiniz.

Yumuşatıcı: 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. İçerisine güzel bir koku vermesi için birkaç damla lavanta yağı ya da limon yağı karıştırın. Yumuşatma fonksiyonu için de yarım çay bardağı kadar elma sirkesi ekleyin ve karıştırın.

Ev Yapımı Doğal Temizleyici Tarifleri

Genel Temizlik Maddesi: Yarım litre suyun içerisine yarım litre sirke karıştırın ve güzel bir koku vermesi için limon ve portakal kabuğu ekleyin. Eğer sileceğiniz yüzey camsa az miktarda karbonat da ekleyebilirsiniz. Karışımı sprey şişeye koyup çalkalayarak kullanın.

Lavabo Açıcı: 1 litre suyun içerisine yarım bardak karbonat ve sirke ekleyin. Açmak içtediğiniz lavabonun içerisine tamamını boşaltın.

Ahşap Temizleyici: 1 bardak hindistan cevizi yağının içerisine yarım çay bardağı kadar limon suyu ekleyin ve homojen bir karışım elde edin. Bezi bu karışıma batırıp, ahşap yüzeylerde kullanabilirsiniz.

Kaynak: Nasıl Kolay

False