GeriKişisel Bakım Estetik Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olabilirsiniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Estetik Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olabilirsiniz

Estetik Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olabilirsiniz

"Dudak şeklini değiştirmek, zamanla rengini kaybeden dudağın ihtiyacı olan canlılığı kazandırmak için tek yöntemin estetik uygulamalar olduğu zamanlar geride kalıyor. Güzellik Uzmanı Ergül Keskin, modern çağın en pratik güzellik uygulamalarından biri olan kontür işlemi ile dudakların dolgun bir görüntüye kavuşabileceğini söyledi."

Yüzdeki konumu gereği dudak çok önemlidir

Güzellik anlayışının değişmeyen kuralları vardır. Dolgun ve hacimli dudaklar binlerce yıl öncesinde de bir güzellik kriteri olarak kabul edilmiş, renklendirmek ve daha büyük göstermek için çeşitli yöntemlere başvurulmuştur. Bunun asıl sebebi ise kaşlarda olduğu gibi dudağın da yüzdeki konumu gereği simetrik oranlarda büyük bir etkisi olduğudur. Güzelliğin matematiksel değeri olan simetri de dudaklar, yüz orta çizgisi olarak bilinen glabellada ile dengeli olmalıdır. Günümüzde yeni nesil teknolojik uygulamalarla bu dengeleri sağlayarak istenilen görüntü elde etmek ve kalıcı hale getirmek çok daha kolay hale geldi. Üstelik ameliyat veya dolgu işlemi olmadan…

Estetik Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olabilirsiniz

Dudak dolgusunu yaptırmak istemeyenler için pratik yöntem; dudak kontürü

Dolgun dudaklara sahip olmak isteyen birçok kadın dudak dolgusunu tercih etmek istemeyebiliyor. Bu noktada devreye giren dudak kontürü tamamen doğal boyalar aracılığıyla dudağı renklendiriyor, aynı zamanda dudak hattını belirginleştiriyor. Doğuştan simetrik olan ya da yaşa bağlı olarak hacmi azalan dudaklar dolgu işlemine gerek kalmadan istenilen görüntüye kavuşuyor. Üstelik dolgu uygulamasındaki gibi deri altına değil, derinin üst kısmına yapılan bu uygulama sayesinde çok daha kolay şekillendiriliyor.

Dudak kontürü nasıl yaptırılır?

İlk aşamada dudak kontürü yaptıracak kişi ile seçilecek renk kararlaştırılır. Bu noktada cilt alt tonuna uygun ve doğala yakın bir renk seçimi çok daha doğru bir karar olacaktır. Sonrasında ise yüze en uygun dudak çerçevesi belirlenir. Dudak hattı çizildikten sonra dudak içi renklendirme işlemi yapılır. Dudağın hassas yapısı gereği çok hafif bir ağrı hissedilse de kişiyi rahatsız edecek boyutta değildir. Yaklaşık olarak 2 saat süren bu işlemin kalıcılığı ile 3 ila 5 yıl arasında değişmektedir.

Estetik Yaptırmadan Dolgun Dudaklara Sahip Olabilirsiniz

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında dudak kontürünü kimin uygulayacağı geliyor. Uzman kişilerce yapılması gereken belirginleştirme işlemi yanlış çerçevelendiğinde hem yüzün simetrisini bozuyor hem de dudağın şeklini olduğundan çok daha kötü gösteriyor. Bu sebeple profesyonelliğinden emin olunmayan yerlerde kontür işlemi yaptırılmamalıdır.

False