GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Soğan Kürü Ve Suyu İçilir Mi? Regl İken Soğun Kürü Ve Suyu İçmek Zararlı Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Soğan Kürü Ve Suyu İçilir Mi? Regl İken Soğun Kürü Ve Suyu İçmek Zararlı Mı

Adetliyken Soğan Kürü Ve Suyu İçilir Mi? Regl İken Soğun Kürü Ve Suyu İçmek Zararlı Mı

"Soğan insan sağlığı açısında şifa kaynağı bir besindir. Soğan ile birlikte soğanın suyu da aynı şekilde doğal antibiyotik olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle adet dönemlerinde soğan suyunun nasıl bir etki göstereceği merak konusu olmaktadır. Peki, adetliyken soğan kürü ve suyu içilir mi? Regl iken soğan kürü ve suyu içmek zararlı mı? Sizlere adet döneminde soğan suyunun etkisini sizlere yazımızda detaylıca derledik."

Adet döneminde olan veya adet gecikmesi yaşayan kadınlar bu anlamda pek çok araştırma yapmaktadır. Bunlardan birisi de soğan suyu olmaktadır.

Adetliyken Soğan Kürü ve Suyu İçilir mi?

Günümüzde pek çok kadın adet gecikmesi gibi problemler yaşamaktadır. Bunun farklı pek çok sebebi olabilir. Bu durumda soğan suyu veya kürü adet söktürücü özelliği bulunması nedeniyle tüketilebilir. Bu kürde kullanılan soğan normal yemeklerde kullanılan kahverengi kabuklu soğanlardır. Diğer soğan çeşitleri aynı etkisi göstermemektedir.

Ayrıca adet olmuş bayanların soğan kürü içmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Tam tersine soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır.

Regl İken Soğan Kürü veya Suyu İçmek Zararlı mı?

Soğan kürü tamamen adet olmak isteyen kadınların uyguladığı yöntemlerden birisidir. Bu nedenle hamile olan kişilerin kesinlikler bu kürü içmemesi gerekmektedir. Ayrıca soğan kürü adet kanaması dışında herhangi bir kanamaya neden olmamaktadır.

Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bunlar dışında herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.

Soğan kürü veya suyu genellikle adet olmayan kişilerin kullandıkları bir kür olmaktadır. Kadınlar adet olamadıkları zaman hamile olmadıklarına eminler ise bu kürü 15 gün boyunca kullanmaları gerekmektedir. Bu bilgiler dışında soğan kürünün herhangi bir zaman kullanılması da önerilmemektedir.

False