GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Hamilelik Testi Yapılır Mı? Regl Döneminde Gebelik Testi Doğru Çıkar Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Hamilelik Testi Yapılır Mı? Regl Döneminde Gebelik Testi Doğru Çıkar Mı

Adetliyken Hamilelik Testi Yapılır Mı? Regl Döneminde Gebelik Testi Doğru Çıkar Mı

"Kadınların en sıkıntılı dönemleri adet oldukları dönemler olarak bilinmektedir. Çünkü adet olan kadında çeşitli ağırlar ve kasılmalar görülmektedir. En çok merak edilen ise bu dönemde hamilelik testi yapılıp yapılmadığıdır. Adetliyken hamilelik testi yapılır mı? Regl döneminde gebelik testi doğru çıkar mı tüm detayları ile derledik."

Adet dönemine giren kadınlarda ağrı ve sinir ortaya çıkmaktadır. Kimi kadın bu dönemi daha az sancı ile atlatırken kimi kadın ise daha çok sancı yaşayabilir. Asıl merak edilen ise adetliyken yapılan hamilelik testinin doğru çıkıp çıkmadığıdır. Bununla alakalı net bilgiler olduğu bilinmektedir.

Adetliyken Hamilelik Testi Yapılır mı?

Her çiftin hayalinde en az bir çocuk sahibi olmak vardır. Bunun için kadının hamile kalması gerekmektedir. Ancak hamile olduğunu düşünen bir kadının bunu netleştirmesi için test yaptırması lazımdır. Tabi test yapılacak zamanın adetli zamana gelme şansıda bulunmaktadır. Adetliyken hamilelik testi yaptırmak mümkündür. Yani adetliyken hamilelik testi yaptırmakta bir sakınca yoktur.

Adetliyken veya kanamanız olduğunda dilediğiniz gibi hamilelik testi yaptırabilirsiniz. Çünkü idrara karışan kanın yapılacak olan teste herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. Adet görüyorsanız eğer gebe olma şansınız düşüktür. Yine de hamile olduğunu düşünenler hamilelik testini yapabilir.

Regl Döneminde Gebelik Testi Doğru Çıkar mı?

Hamilelik testi genellikle adet gecikmesi olduğu zamanlarda yapılır. Ancak yine de karar hamile olduğunu düşünen kişilerindir. En doğru sonucu almak için hamilelik testinin regl döneminin gecikmesinden sonraki beş gün içinde yapılmasıdır. Tabi regl döneminde de hamilelik testi yapılabilir. Bu teste yanılma payı oldukça düşüktür. Ayrıca gebelik testinde idrarın sonuçları net bilgiler vermeyebilir. Bunun için kan testi vermek daha güvenilir olmaktadır.

False