GeriKişisel Bakım 40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 Şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 Şey

40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 Şey

"Cilt bakımınız her zaman önemli olsa da, 30’ların sonlarına ve 40’ların başlarına geldiğinizde durum daha da önem kazanmaya başlar."

Bazı kadınlar gözle görülür yaşlanma düşüncesiyle başa çıkmak adına harekete geçmek için yeni kararlar alır. Aslında bu tüm vücudunuzu kaplayan organınızın yaşlılığınızda daha sağlıklı görünmesi için de atılacak önemli bir adımdır. Bu nedenle 40’lı yaşlarınıza geldiğinizde cildinize nasıl bakacağınız konusunda fikir almak istiyorsanız aşağıdaki yazıya göz gezdirebilirsiniz.40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 ŞeyKollajen ve elastin üretimini artırın

40’lı yaşlara geldiğinizde vücudunuz elastin ve kollajen üretimini yavaşlatmaya başlar. Bu nedenle cildinizde yaşlanırken incelmeyi farkedersiniz. Yapmanız gereken şey kolajen üretimini arttırabilen antioksidanlara yönelmektir. Bu da cildinize daha yumuşak bir ton verir. Cilt hücresi yaş ilerledikçe azalrı ve donukluk, ince çizgiler, kırışıklıklar oluşur. Retinoller cildi aydınlatmaya yardımcı olmak için kritik öneme sahiptir. Siz de yoğun nemlendirici kremler ve retinollerle cildinizi nemli, sağlıklı ve taze tutabilirsiniz. Bu kurl her yaş için geçerlidir.40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 ŞeyPeelinge yönelin.

Cildinizi taze tutabilmek için 20’li ve 30’lu yaşlarınızda olduğundan daha düzenli olarak peeling yapmanız gerekir. Çünkü cilt hücre devirleri geçen yıllara göre daha az gerçekleşir. Siz de düzenli olarak soyma ve peeling ürünlerinden yararlanın. Özellikle Retin-A, peptidler ve C Vitamini anti aging tercihinde mükemmel seçimlerdir.40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 ŞeyBolca su için.

Her gün su içmek genel sağlık için de çok önemlidir. Organlarınız ve enerji seviyeniz ve tabii ki cildiniz yeteri kadar su aldığında doğru çalışır. Ancak içten gelen nem dışarıdaki nemi cildinizde tutabilir. Özellikle yaşlandıkça cildinizdeki nemin azaldığını düşünürsek, su içmenin önemi bir kez daha ortaya çıkar.40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 ŞeyBoynunuza dikkat edin.

40’lı yaşlarda cilt bakımı rutininizi oturturken sadece yüzünüze odaklanmayın ve boynunuzu atlamayın. Özellikle nemlendirici ve güneş koruyucu kreminizi uygularken mutlaka bu kremden boyun bölgenize de sürün. Aynı şekilde gece serumunuzu da boynunuza uygulamakta yarar vardır. Sadece yüzünüze odaklanırsanız bir süre sonra ikisinin arasındaki fark yaşınızı ele verecektir.40 Yaşında Sonra Cildinize Bakmak Için Yapmanız Gereken 4 Şey

Kaynak: Doğan Burda

False