Mağaza önünde tazminat eylemi

Güncelleme Tarihi:

Mağaza önünde tazminat eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 14:57

2014 yılında Beğendik tarafından satın alınan ve geçitiğimiz günlerde alınan iflas kararı ile işsiz kalan Real Hipermarket zincirinin çalışanları, kıdem tazminatlarının ödenmemesi nedeniyle Ankara’da eylem yaptı.

Haberin Devamı

Çayyolu’ndaki Beğendik mağazasının önünde toplanan işçiler, iflas kararı ve kayyum atanması sonrasında işten çıkarıldıklarını, tazminatlarının da ödenmediğini söyledi. Bir çok şehirden eylem için Ankaraya gelen işçiler, uzun bir yürüyüşün ardından Çayyolu Beğendik mağazasının önünde pankart açtı. Çalışanlar adına Ahmet Fazıl Çetin açıklama yaptı. Çetin, uzun yıllar çalıştıkları Real Hipermarket zincirinin hileli iflas yoluyla satıldığını ve bin 700 kişiye hiçbir hakkı ödenmeden çıkış verildiğini savundu.

‘SENDİKA BİZİ SAVUNMADI'

Kapatılan mağazalarda çalışanların kıdem, ihbar, ücretli izin, fazla mesai gibi alacaklarının ödenmeden işten çıkarıldığını belirten Çetin, zincirin satışının 2014’te yapıldığını belirtti. Satışı yapılan zincir ile yeni sahibinin aynı yönetim kuruluna sahip olduğunu iddia eden Çetin, gasp edilen haklarını alana kadar kapatılan zincirin bağlı olduğu mağazalar önünde eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası’na 2006’dan bu yana üye olduklarını kaydeden Çetin, bu süreçte sendikalarının kendilerini savunmadığını da öne sürdü. Çalışanlar eylem sırasında “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “İşçiler burada patron nerede”, “Bugün yarın dediler, hakkımızı yediler”, “İşçiler burada hırsız nerede?”, “Satılmış sendika” sloganları attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!