Lüleburgaz’da Süt Günü etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da Süt Günü etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 11:44

Lüleburgaz’da Süt Günü etkinlikleri

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye ve Kırklareli Süt Üreticileri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği 'Dünya Süt Günü' etkinliği, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'nda yapıldı.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Aslan, Necmi İnci, Kırklareli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan ve Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci katıldı. Kırklareli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarının çocukluk çağında kazandırılması gerektiğini söyledi. Gençlerin sağlıklı bir ömür geçirmeleri için günde en az iki bardak süt içmesi gerektiğini ifade eden Demircan, sütün önemine dikkat çekti. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hem çocukların hem yetişkinlerin sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum deposu süt tüketimi çok büyük önem taşıyor. Raşitizm gibi pek çok kemik hastalığının önüne süt ve süt ürünlerini tüketerek geçebiliriz. Türkiye’de süt tüketim oranı Avrupa’ya göre çok düşük. Bu oranın daha da arttırılması ve sağlıklı gençler ve gelecek için süt ve süt ürünler tüketimin hızla arttırılması gerekir"

Konuşmalardan sonra Hacivat Karagöz, Nasrettin Hoca, İllüzyon  ve Halk Oyunları gösterisi sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!