GeriSeyahat Londra’da Olimpiyat sefahati
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Londra’da Olimpiyat sefahati

Londra’da Olimpiyat sefahati

Londra, bir yandan geçen hafta sonundan beri devam eden yağma ve ayaklanma olaylarıyla mücadele ederken bir yandan gelecek yıl ev sahipliği yapacağı 2012 Olimpiyatları’na hazırlanıyor. İngiltere’nin başkentinde, lüks otel üstüne lüks otel açılıyor. Vintage kokteyllerden teras spaları ve özel helikopter turlarına kadar işte Londra’nın en yeni beş klas oteli

Tarihi İngiliz kimliği
CORINTHIA HOTEL

Belle Epoque (Güzel Dönem) stilindeki kuleleri ve geniş sütunlu kuleleriyle yedi katlı bina nisan sonunda 294 odalı süper lüks bir otel olarak açıldı. Görkemli yedi kral dairesi, iddialı spası ve lobide sizi karşılayan 1001 kristalden yapılmış Baccarat avizesiyle Londra’da en hip otellerden biri olarak görülüyor. Tarihi İngiliz kimliğinin korunması için dekorasyonda yalnızca saf İngiliz sanatçıların eserlerine yer verilmiş. Duvarları Marcus James’in zarif illüstrasyonları ve holleri Based Upon Stüdyosu’ndan çıkma metal yapıtlar süslüyor. Barı ve banka holü şeklinde tasarlanan ve Massimo Riccioli’nin şefliğini yaptığı Massimo Restoran da Londra’daki en iyi otellerin tasarımcısı David Collins Stüdyo’nun elinden çıkma. Uykunuzu dünyanın en iyi yatağı olarak kabul edilen, Kraliyet Ailesi’nin resmi yatak tedarikçisi Hypnos yatakları üzerine uyuyorsunuz. Ayrıca Harrods’un otel içindeki tek dükkanı da Corinthia’da yer alıyor. Gecelik fiyatı 225 Sterlin’den başlıyor.

Disko toplarıyla rock’n roll ruhu
W LONDON

Leicester Meydanı’nda geçen şubatta açılan 192 odalı W Hotel, diğer şehirlerdeki şubelerinin aksine ‘rock n roll’ ruhu taşıyor. Otel, disko toplarının hakim olduğu dekorasyonu, sadece davetli listesinde ismi bulunanların kabul edildiği Wyld adlı barı, ünlüler için özel locaları ve ‘akşamdan kalmalıği tedavi eden SPA’sıyla ünlülerin uğrak noktası. Karanlık koridorlara ve bohem görünümlerine rağmen odalar; ‘Fantastik Süit’, ‘Muhteşem Süit’ ve ‘Wow Süit’ gibi iddialı isimler taşıyor. Gecelik fiyatı 289 Sterlinden başlıyor.

10. katta teras SPA’sı
FOUR SEASONS

Monopoly oyununun İngiliz versiyonundaki en pahalı mahallesi Park Lane’deki lüks oteller caddesinde yer alan Four Seasons geçen şubatta açıldı. 45’i iki üç odası bulunan süitlerden oluşmak üzere toplamda 192 odası bulunan otelin yapımı iki yıldan fazla sürdü. İç tasarımı diğer tüm Four Seasons otellerindeki gibi Pierre-Yves Rochon tarafından yapıldı. Koridorlar, Vogue dergisinden devasa siyah-beyaz moda fotoğraflarıyla süslü. Otel, 10. kattaki teras SPA’sı, spor salonu ve İtalyan restoranı Amaranto’yla iddialı. Restoranda, martini gurusu Davide Guide’ın yarattığı ‘Amarantini’yi denemeniz tavsiye ediliyor. Gecelik fiyatı 495 Sterlin’den başlıyor.

Londra’dan kaçış kapısı
HOTEL VERTA

Battersea Helikopter Sahası’nın yanında, nehir kıyısındaki otelin James Bond’vari bir havası var. Geçen eylülde açılan otelse kendini ‘Londra’dan kaçmak isteyenlerin kapısı’ olarak tanımlıyor. Gerçekten de beş katlı otelin terasındaki Patrisey restoranda mükemmel İngiliz kahvaltınız servis edilirken komşularınız en üst sınıf İngilizler oluyor. Sahip olduğu 70 odada sizi minimalist yataklar ve sıcak bornozlar karşılıyor. İyi yemekleri ve lüks spası da cabası... Hostes kıyafetli kadın çalışanlar parlak kırmızı ayakkabıları, oje ve rujlarıyla size kendinizi özel bir jetteymişsiniz gibi hissettiriyor. Nitekim, Londra’nın üstünde yarım saatlik helikopter turu hizmetleri var... Fiyatı, dört yolcu için 2 bin 400 Sterlin. Otelin gecelik fiyatıysa 154 Sterlin.

Barı sayesinde cazibe merkezi
ZETTER TOWNHOUSE

Geçen nisanda Londra’nın en saygın ve iç açıcı mahallelerinden Clerkenwell’de açılan Zetter Townhouse 13 odalı bir butik otel. Otelin içi şaşaalı Viktoryen tarzda döşenmiş; lobi içi doldurulmuş bir kanguru, kapitone döşeli koltuklar, yağlı boya tablolar, antika eşyalar ve eski fotoğraflarla süslü. Oteli cazibe merkezi yapan diğer bir özelliği de barı... Usta barmen Tony Conigliaro konuklara hem geleneksel hem de deneysel kokteyller sunuyor. Acıkanlaraysa sardalyalı tost ve risotto öneriliyor. Gecelik fiyatı 200 Sterlin’den başlıyor.

Vertu’ya renk geldi

Lüks telefon markası Vertu’nun uzay teknolojisi kullanılarak yapılan modeli Ascent şimdi turuncu renkte! Ascent ayrıca Vertu için bir ilk özelliği taşıyor: Modelde yüksek parlaklıkta, 22 metre mum aydınlığında LED cep feneri var. Bununla birlikte safir kristal lens korumasına ve optimum netlik için zorunlu otomatik odaklanma özelliğiyle 5 mega piksel bir fotoğraf makinesine de sahip. Telefon, 190’dan fazla ülkeyi içeren haritalarla yüklü olarak, fotoğraf ve video dosyaları saklamak için 32 GB’lık iç hafıza donanımıyla geliyor. Fiyatı KDV hariç 4 bin 500 Euro.

Hermes sari üretecek

Pakistan’ın Birkin çantaları ve şık kıyafetleriyle dikkat çeken ilk kadın Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, Hermes’i cesaretlendirdi! 10 yıl önce Millenium serisi için sınırlı sayıda ipek sariler (Hint giysisi ve bu giysilerin yapıldığı kumaş) üreten Hermes, gelecek ekimde Hindistan pazarı için yeniden dört beş farklı çeşit sari üretecek. Sarilerin fiyatı bin 800 dolar olacak. Sariyle uyumlu bluzlarsa 500 dolara satılacak.

False