Liselilerin filmi Bulgaristan’da gösterilecek

Güncelleme Tarihi:

Liselilerin filmi Bulgaristan’da gösterilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 16:56

Türkiye’de lise düzeyindeki öğrencilerin yaptığı sanat çalışmaları son yıllarda uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönüyor.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri çektikleri filmle ödül aldı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Sinema Kulübü öğrencileri bu yıl çektikleri filmlerle Türkiye ve dünyada birçok ödülün sahibi oldu. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cemil Ceylan tarafından yürütülen ‘Cinemands’ sinema kulübü sayesinde öğrenciler, yönetmenlik, senaryo yazarlığı ve görüntü yönetmenliği gibi önemli tecrübeler edinebiliyor. Okul son dönemde ‘The City’, ‘Butterfly’ ve ‘La Vie’ kısa filmleri ile önemli ödüller aldı.

Yönetmenliğini Asya Günen ve görüntü yönetmenliğini Alp Revanbahş’ın yaptığı ‘The City’ adlı kısa film, Alev Okulları 8’inci Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Aynı film, Ise World’un Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediği ve 500 filmin başvurduğu yarışmada da birinci oldu. Sofya’da dünyadaki Frankofon okulları arasında düzenlenen yarışmada da özel seçkiye giren film Bulgaristan’da sinema salonlarında da gösterilecek. Sinema kulübü öğrencilerinin bir diğer film çalışması ‘Butterfly’ da 69 ülkenin 960 proje ile katıldığı Genius Olympiad Bilim ve Sanat Yarışması’nda birinci olmayı başardı. Yönetmenliği Tutku Tüzüner’in yaptığı ve senaryosunu Ezgi Yaramanoğlu’nun yazdığı ‘Butterfly’, ayrıca Setem Akademi’nin düzenlediği kısa film yarışmasında juri özel ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan bu yıl Tutku Tüzüner’in çektiği ‘La Vie’, Galatasaray Üniversitesi Sinepark Kısa Tür Film Ödülleri’nde ve Saint Joseph Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu. İzmir Uluslararası Film Festivali’nde özel seçkide yer alarak İzmir Fransız Sarayı’nda da gösterildi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!