Kutlu şampiyonluk!

BÖYLE zorlu bir lig maratonunda şampiyonluğu son haftaya taşıyan büyük mücadeleye saygı duyalım.

Beş hafta önce şampiyonluğun en büyük favorisi Beşiktaş’ın UEFA Kupası şansını ligin son maçında yakalamasına, ’Anadolu Ateşi’ Sivas’ın şampiyonluk yarışından son 2 haftada çıkmasına, ligimize kattığı renkten ve heyecandan ötürü alkış tutalım.

Önce Özhan Canaydın’ı kutlayalım. Galatasaray tarihinin en zor dönemlerinden birinde Cimbom aşkıyla verdiği mücadelenin bir şampiyonlukla noktalanması en çok onu mutlu etti, bunu biliyorum. Adnan Polat’a, Haldun Üstünel’e, Adnan Sezgin’e yürekten tebrikler. Bu öyle bir şampiyonluk ki anlamı, Fenerbahçe’nin Denizli’de kaybetmesiyle gelen 2 yıl önceki şampiyonluktan daha değerli. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, belki Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak Chelsea’yi yenen ama elenen F.Bahçe’nin G.Saray’ın şampiyonluğuna giden yolda dingin, donuk hali ancak futbolun evrensel yapısı ve kuralların içinde anlaşılabilir. Zico’nun veya Kezman’ın Galatasaray şampiyonluğundaki paylarını düşünme değil, Servet’in insan üstü birlik, dayanışma, hedef beraberliği yaratan arkadaşlığını, Mehmet Topal’ın askerliğini, Ümit’in gole aç karakterini, Emre’nin yeni geldiği evdeki muhteşem uyum ve disiplinini takdirle karşılama zamanıdır.

F.Bahçe üzülmesin Beşiktaş düşünsün

"Kutlu Şampiyonluk Haftası"
Galatasaray’a ve Türk futboluna hayırlı olsun. Türk futbolunun içindeki doğum günleri, şampiyonluk günleri, kupa galibiyetleri, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları, hepsi ve daha zirvesi futbolumuza yeni vizyonlar getirsin. Galatasaray’ın Fenerbahçe’siz, Fenerbahçe’nin Galatasaray’sız olamayacağı gerçeği apaçık ortada dururken, G.Saray’a tebrikler, şampiyonluğu kutlu olsun. F.Bahçe’nin ve Beşiktaş’ın hatta Sivas’ın son haftalarda kaybettikleri bu şampiyonluk futbolumuza yeni mozaikler oluştursun.

Dünkü maçı konuşmaya gerek yok. Hakan’ın Ali Sami Yen’de belki son golüydü. Adaşı Balta’nın muhteşem vuruşu gözlerimizin pasını silen bir goldü. Galatasaray’a kutlu olsun. Fenerbahçe üzülmesin. Beşiktaş düşünsün. Sivas bu heyecanıyla yürüsün.

Feldkamp’ı da unutmayalım. Yaşlı usta, hasta hocayı bu şampiyonluğun sonunda yadetmeden geçmek, olmaz.

Yazarın Tüm Yazıları