GeriSeyahat Kutlu Özmakinacı’nın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kutlu Özmakinacı’nın  tatil sırları

Kutlu Özmakinacı’nın tatil sırları

Yüksek Sadakat grubunun kurucusu, besteci ve söz yazarı Kutlu Özmakinacı, gündelik hayatın sıkıcı rutininden uzaklaşmak, yeni yerleri keşfetmek için sık sık seyahat ediyor.

Türkiye’nin birçok şehrini, Avrupa’nın çoğu ülkesini gördü. Hayalinde farklı kültürü ve vahşi yaşam potansiyeli sebebiyle Afrika, ardından da Uzakdoğu’ya gitmek var. İşte Özmakinacı’nın favori mekânları...

OTELLER

Imperial Hotel, Viyana

“Büyük ve lüks bir otel. Tarihi özellikleri ve ihtişamı nedeniyle etkileyici buluyorum. Şehir merkezinde olması da, kültürel etkinlikleri takip etmek, tarihi yerleri gezmek açısından avantajlı.”
Standart odada iki kişi gecelik konaklama fiyatı 471 Euro. (www.imperialvienna.com)

Sacred House, Kapadokya

“Türkiye’de en sevdiğim butik otellerden. Hem kaya içine oyulmuş mimarisi hem de birbirinden farklı oda konseptleriyle öne çıkıyor.” Yeni oda eklemek ve yer altında antik bir Roma havuzu oluşturmak için bu aralar kapalılar. Rezervasyonları yılbaşında almaya başlayacaklar. (www.sacred-house.com)

Manici Kasrı, Küçükkuyu, Çanakkale

“Kaz Dağları’nın eteğinde, Yeşilyurt köyünde yer alan Manici Kasrı, tarihi dokusu, muhteşem doğası, bol oksijen depolayabileceğiniz temiz havası, reçelleriyle benim için unutulmaz bir mekan.” Standart odada iki kişi gecelik konaklama fiyatı 280 TL’den başlıyor. (www.manicikasri.com)

RESTORANLAR

7 Mehmet Restoran, Antalya

“Burası sevdiğim restoranlar arasında. Manzarası çok güzel ayrıca yemek kalitesi yüksek.” Mönüde çorba, salata, deniz mahsulleri, kebap çeşitleri ve tatlılar var. (www.7mehmet.com)

Giritli, Sultanahmet

“Beğendiğim balık restoranlarından biri. Mezeleri de iddialı.” Restore edilmiş eski bir Sultanahmet evinde hizmet veriyor. (www.giritlirestoran.com)

BAR

Hard Rock Cafe, Prag

“Özellikle bizim gibi rock tayfasına hitap ediyor, eğlenceli, büyük bir mekan. Meraklısı için canlı müzik de var. Ayrıca yemekleri de lezzetli.” Eski Kent Meydanı’na yakın, merkezi bir konumdaki mekanın iki ayrı barı bulunuyor. (www.hardrock.com)

False