Kurultay davasında sürpriz gelişme: Bahçeli’nin avukatı dosyadan çekildi  

Güncelleme Tarihi:

Kurultay davasında sürpriz gelişme: Bahçeli’nin avukatı dosyadan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 14:01

MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın toplanması için açtıkları davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Dava dosyasında MHP Genel Merkezi'nin ve aynı zamanda Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı olan Hamit Kocabey dosyadan çekildi.

Haberin Devamı

1 Kasım seçimlerinin ardından MHP içerisinde başlayan kurultay tartışmaları yargıya taşındı. 16 MHP İl Başkanı adına, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak, kongrenin toplanması ve öncesindeki işlemler için MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, MHP Bursa üst kurul delegesi Mehmet Bilgiç’in çağrı heyeti olarak görevlendirilmesi talebiyle dava açılmıştı.  

SÜRPRİZ GELİŞME 

MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, sürpriz bir kararla dosyadan çekildi. Hürriyet’e konuşan Kocabey, “10 senedir, partinin ve genel başkanın avukatlığını yapıyorum. Ama bu dosyada benim iznim olmadan, Parti Genel Sekreteri’nin talimatı ile avukat Yücel Bulut vekaletname sunmuştur. Bulut aynı zamanda partinin Merkez Disiplin Kurulu üyesidir. Bu davranışın etik olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle dosyadan çekildim. Ancak bu çekilme muhalif hareketle birlikte davrandığımız anlaşılmasın” dedi. 

YÖNETİMİN AÇIKLAMASI

MHP Genel Merkez yöneticileri ise avukat Hamit Kocabey’in bu dava ile başından beri ilgisi olmadığını savunarak, “Davanın hazırlık aşamaları bizzat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel talimatıyla kurulan bir komisyon tarafından yürütülecek olup, komisyon Avukat Yücel Bulut ve iki hukukçu üyenin de bulunduğu üç kişilik heyetten oluşmaktadır. Bu davada vekalet avukat Yücel Bulut’ta verilmiştir” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!