Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun!

Güncelleme Tarihi:

Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:15

Spor alışkanlıklarınızda küçük değişiklikler yaparak daha fit bir vücuda kavuşabilirsiniz. İşte yaza formda girmenizi sağlayacak ipuçları...

Haberin Devamı

Sağlıklı ve formda bir vücuda sahip olmak için dengeli beslenmenin yanında spor alışkanlıklarında ve egzersiz yapma biçimlerinde de bazı değişikliklere gitmek büyük farklar yaratabiliyor. Vücudunuza göre yapabileceğiniz farklı egzersiz rutinleri olabileceği gibi egzersiz yapış biçiminizi sorgulamak da egzersiz konusunda bilinçlenmenizi sağlayabilir.

İşte antrenman hileleriyle fit bir vücuda kavuşma önerileri;

1. Doğru müzikle egzersiz

Antrenman sırasında dinlediğiniz müzik türü antrenman temponuzu önemli şekilde etkiliyor. Yavaş tempolu müzikler daha yavaş hareket etmenizi gerektiren pilates ve yoga gibi egzersizlerde uygun olurken spinning ve aerobikte ise yüksek tempolu müzikler seçmek kendinizi antrenmana kaptırmanız açısından faydalı sonuçlar sağlıyor.

Haberin Devamı

Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun

2. Spor partneri edinin

Egzersizi yalnız yapmak yerine bir spor partneri ile yapanlar hem egzersize daha çok motive olabiliyor hem de daha zevkli zaman geçiriyor. Spor partneri ile spor yapanlar ayrıca egzersiz sürelerini daha uzun tuttuğu için daha fazla kalori yakabiliyor.

3. Ayakkabı yerine çorap

Ağırlık ve dayanıklılık antrenmanlarında spor ayakkabı yerine rahat çoraplar giymek antrenmanı daha verimli kılıyor. Vücudun daha dik konumlanmasına yardım eden çoraplar kollarla birlikte daha rahat ağırlık kaldırmaya yardımcı oluyor.

Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun

4. Antrenmanlarınızı akşama alın

Ağırlık antrenmanlarını akşam saatlerine denk getirmek kas oranını daha fazla artırıyor. Bu sebeple ağırlık antrenmanlarınızı iş çıkış saatlerine göre ayarlayın.

5. Doğru duruş önemli

Egzersizi doğru yapmak egzersizin verimliliğini yükseltiyor. Özellikle dayanıklılık gerektiren antrenmanlarda set sayısını bitirmek düzgün bir duruş ve hareketin doğru formda yapılması ile mümkün. Egzersiz yaparken postürünüzü kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun

6. Ağırlık kaldırmaktan korkmayın

Antrenman programınıza mutlaka ağırlık kaldırmayı da ekleyin. Kas oranınızı artırmak vücudunuzun daha fit ve sağlıklı görünmesi ile doğru orantılı.

7. Kardiyoyu önemseyin

Vücudun sıkılaşmasını sağlayan kardiyo egzersizlerini antrenmanlarınıza ekleyin. Haftada en az üç gün kardiyo antrenmanı yaparak istediğiniz form grafiğini yakalamanız mümkün.,

Küçük antrenman hileleriyle daha fit bir vücuda kavuşun

8. Dinlenmeyi ihmal etmeyin

Fazla spor yapmak kaslarınızı yorar ve antrenmanlarınızın etkisini düşürür. Antrenmanlarınızı verimli hale getirmenin yolu daha çok çalışmak değil dinlenme süreleri de belirleyerek kaslardan maksimum fayda sağlayacak şekilde bir program uygulamaktır.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!