Korkuteli'de armut hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide armut hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 11:30

Korkuteli'de armut hasadı başladı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde armut hasadı başladı.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden Korkuteli'de üreticiler armut hasadına başladı. Üretici Ahmet Memioğlu, bayram sonu hasada başladığını belirterek, bu yıl ürünün 1.20- 1.50 TL'den alıcı bulmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Memioğlu, "Geçmiş yıllarda kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde birçok ürün tarlada kaldı. İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 100'ü damlama sulama yöntemiyle bahçe suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Ancak bu yıl ilçede verim de bir düşüş yaşandı. Rekoltedeki düşüşün aşırı sıcaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

BAHÇE GÜNÜ

İlçeye bağlı Yazır Mahallesi'nde ise hasadın başlaması dolayısıyla özel bir firma tarafından 2'nci Armut Bahçe Günü düzenlendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Korkuteli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Dudu Kocabaş ile kurum temsilcileri ve üreticilerin katıldığı bahçe gününde armut ağaçlarında en fazla zarara yol açan karaleke hastalığı ve psylla zararlısı başta olmak üzere hastalıklara yönelik ilaçlama programları anlatıldı.

Bahçe gününü düzenleyen firmanın Teknik ve Kalite Geliştirme Müdürü Hayati Aslan, firmanın geliştirdiği ürünlerle verimle beraber yüksek kaliteli, pazarlama değeri yüksek ürünler elde etmeyi amaçladıklarını aktardı. Daha sonra bahçede hasat yapıldı.

MAVİ BAYRAKLI BAHÇE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarladan sofraya güvenli ürün temini amacıyla 2010 yılında başlatılan Entegre ve Kontrollü Üretim Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında armut bahçelerinde Mavi Bayrak uygulaması da devam ediyor. Korkuteli'de de 230 bahçeye mavi bayrak asıldı.

5 yıldır bahçesinde Mavi Bayrak taşıyan armut üreticisi Şükrü Doğrul, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından projeye dahil olan üreticilerin kayıt defterine hangi meyve çeşidine ne zaman, hangi dozda ve hangi ilacı kullandığını yazdığını söyledi. Doğrul, "Hasat dönemi öncesi bahçelerden örnek alarak bunların analizi yapılıyor ve sorunsuz bahçelere Mavi Bayrak asılıyor. Böylelikle tarladan sofraya kadar gıda güvenliği temin ediliyor. Biz de 5 yıldır Mavi Bayrak asmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!