Köln aşırı sağa karşı

Güncelleme Tarihi:

Köln aşırı sağa karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 09:35

Almanya’da İslam ve yabancı karşıtı sağ popülist parti AfD’nin hafta sonu Köln’deki kurultayına karşı 50 bini aşkın gösterici bekleniyor.

Haberin Devamı

SANATÇILAR, yazarlar, siyasetçiler, kabare sanatçıları Köln’de sağa karşı gösterilere katılacak. Almanya’da karnavalın başkenti Köln’de gösterileri düzenleyeceklerin arasında karnaval komitesi ve lokantacılar da bulunuyor. Kentte tam bir olağanüstü hal yaşanması bekleniyor. Polis şiddet olayları yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri aldı. 4 bin polis kentte hafta sonu güvenliği sağlamak için görev yapacak. Polis yetkilileri özellikle kent merkezinin gösterilerden etkileneceğine işaret etti ve hafta sonu kent belediye sarayında nikah randevusu olan damat ve gelin adaylarına yardımcı olma çağrısında bulundu.

SCHULZ DA VAR

Pazar günü ‘Sağa Karşı Konser’ etkinliği var. Etkinlikte İran kökenli sanatçı Şahin Nacafi sahneye çıkacak. Etkinliğe yazar Günter Wallraff, edebiyat festivallerini düzenleyen Rainer Osnowski, SPD’nin lideri ve başbakan adayı Martin Schulz gibi ünlü isimler katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!