Kohl’ün ismi, törenle o köprüye verilecek

Güncelleme Tarihi:

Kohl’ün ismi, törenle o köprüye verilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 10:24

16 Haziran’da yaşamını yitiren Almanya’nın eski Başbakanı Helmut Kohl’ün ismi, dünya liderlerinin katıldığı törenle, Almanya ve Fransa’yı bağlayan köprüye verilecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 1982-1998 yılları arasında 16 yıl başbakanlık yapan, ülkenin 6. Başbakanı Helmut Kohl için taziye töreni 1 Temmuz Cumartesi günü yapılıyor. Tören, Avrupa kuruluşlarının merkezi olan Strasbourg ve yakın komşusu Almanya’nın Kehl kentlerinde gerçekleşecek.
Taziye töreninde, CDU’lu siyasetçi Helmut Kohl’ün Avrupa bayrağına sarılı naaşı Strasbourg’a gelecek. İlk tören Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ve iki komşu ülke Fransa-Almanya’yı ayıran Ren Nehri kıyısında, Strasbourg ile Kehl yakalarında yapılması planlandı.

TÖRENE DÜNYA LİDERLERİ KATILACAK

Taziye programına katılan eski ve yeni liderler arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton, İsrail Başbakanı Benjamin Netanjahu, Rusya Başbakanı Dimitri Anetolyeveç Medvedev, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği ülke başkanları ve temsilcilerinin katılması bekleniyor.
Fransa ve Almanya, tören için güvenlik önlemlerini şimdiden almaya başladı. İki komşu ülkeyi bağlayan karayolu, tren, tramvay, yaya, bisiklet geçen dört köprüde denetimler hızlandı. Güvenlik nedeniyle hafta sonu çoğu park yerlerinin kullanımı yasaklandı. Strasbourg’ta Avrupa kuruluşlarının bulunduğu caddeler perşembe akşamı trafiğe kapanıyor.

Haberin Devamı

MERKEL İLE MACRON KÖPRÜDE BULUŞACAK

Törende, 2004 yılında hizmete giren Passerelle des deux Rivese köprüsüne, ‘İki Kıyı Helmut Kohl Köprüsü’ isminin verilmesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cumartesi günü köprü üzerinde birbirlerini karşılamasıyla yeni köprünün ismi resmen verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!