Koalisyon ortakları, iç güvenlikte anlaşamıyor

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon ortakları, iç güvenlikte anlaşamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 10:41

Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden Almanya’yı iç güvenlik korkusu sardı. Mülteci göçü ve Berlin’de 12 kişinin hayatını kaybettiği Noel Pazarı saldırısıyla iç güvenlik tartışmaları, gündemin başına oturdu.

Haberin Devamı

KOALİSYONUN kardeş partileri CDU/CSU arasındaki iç güvenlik kavgasına, hükümet ortağı Sosyal Demokratlar da katıldı. Eylül ayında yapılacak genel seçimlerin ana konusu şimdiden belirlenirken, siyasi partiler seçim kampanyasını başlattı. Başbakan Merkel’in kardeş partisi CSU, mülteci alımına üst sınır konulmasını seçim programına alıyor. Merkel’in partisi CDU ise üst sınıra karşı çıkıyor. CSU lideri Seehofer, “Almanya 27 AB ülkesinin aldığı toplam mülteci sayısından çok daha fazla mülteci almıştır. Üst sınır bu adaletsizliği gidermek için gerekli” dedi.

SPD’NİN HAZIR OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİM

İki kardeş parti arasında devam eden üst sınır kavgasına bir yenisi daha eklendi. Federal İçişleri Bakanı CDU’lu Thomas de Maiziere, koalisyon ortağı SPD’yi terörle mücadelede yeterince işbirliği yapmamakla suçladı. İçişleri Bakanı, “SPD her ne kadar iç güvenlik konusunu keşfetmiş olsa da, ben SPD içinde herkesin sert güvenlik önlemlerini birlikte taşımaya hazır olduğundan maalesef emin değilim” diye konuştu. de Maiziere özellikle sınır dışını kolaylaştırmada yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, bu konuda aylarca önce bir yasa tasarısı hazırladığını ve SPD’nin tavrını beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

‘MAİZİERE KENDİ İŞİNİ DOĞRU YAPMIYOR’

İçişleri Bakanı de Maiziere’nin eleştirisine SPD’den sert tepki geldi. SPD Grup Başkanı Thomas Oppermann, İçişleri Bakanı’nı tehlikeli mültecilerin sınır dışı edilmesinde mevcut olanakları kullanmamakla suçladı. Welt am Sonntag Gazetesine konuşan Oppermann, “de Maiziere terör şüphesi bulunan kişileri kararname çıkararak, sınır dışı edebilir” dedi.
SPD Genel Sekreteri Katarina Barley de, İçişleri Bakanı de Maiziere’yi kendi işini doğru yapmaya çağırdı. Barley, İçişleri Bakanı’nın aylarca Göç ve Mülteci Dairesi’ndeki duruma hakim olamadığını eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!