Zamanın ruhu alternatif seslerde

Güncelleme Tarihi:

Zamanın ruhu alternatif seslerde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 14:28

Müziğin sadece bazı kişilerinin tekelinde kalmadığını ve yeni seslere de kulak vermenin vakti olduğunu düşünüyorsanız son dönemin güçlü seslerini sizler için derledik... İleride adlarını daha da duyacağınız bu alternatif müzisyenlerde zamanın ruhunu da hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

Alaca

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Ata Bornova ve Mehmet Mutlu tarafından kurulan Alaca, 2020 yılında ilk albümleri ‘10 Gün’ü yayımladı. İkilinin elektronik pop türündeki yeni şarkısı ‘Bye’ ise geçtiğimiz hafta Universal Music Türkiye’den dinleyiciye sunuldu. Şarkının klibi kadar ironilerle dolu sözleri de dikkat çekici. Türünün birçok yeni ismi şarkılar yayımlasa da Alaca’nın müzikal altyapılarındaki akıcılık ve vokallerindeki tekerleme etkisi onları bir adım ön plana çıkarıyor. Özellikle klibini izlemenizi öneririm. Danslarındaki uyumsuzluk ve rahatlık eğlenceli bir görsel şölenle taçlanıyor. İkilinin ayrıca Güliz Ayla, Ege Çubukçu ve Mabel Matiz gibi isimlere prodüktörlük yaptığını da belirtmekte fayda var.

Haberin Devamı

Anthony Hüseyin

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Berlin merkezli Türk asıllı Anthony Hüseyin, yeni single’ı ‘Yıldızların Altında’yı dinleyicisine sundu. Müzisyen, Türk sanat müziği eserlerini elektro pop formunda seslendiriyor. Anthony Hüseyin, hem klasik hem de caz alanında İstanbul ve Rotterdam’da eğitim aldı. Yedi yıl boyunca Rotterdam Konservatuarı, Codarts’ta ses eğitmeni ve vokal koçu olarak çalıştı. Sanatçının ilk albümü ‘Safran’ ise 2012 yılında Hollanda’nın dünyaca ünlü kulübü Paradiso’da tanıtıldı. Vokal tekniğindeki kusursuzluk ve günümüzün trendlerini kendi sanatıyla birleştirerek müziğine eklemesi ise şarkılarını tekrarda dinleyeceğiniz bir forma sokuyor. 2018’den bu yana iki albüm ve dört single yayımlayan sanatçı, “Şarkılarımda Zeki Müren’in çağdaş elektro-pop sound’u ile buluşmasını sağladım” diyor. Klasiklerin yanında yeniliği arayanlara duyurulur!

Şatellites

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Türkiye’nin 70’ler müziği malumunuz yurtdışındaki birçok sanatçıya ilham oluyor. 2020’de kurulan Tel Aviv merkezli grup Şatellites’in üyeleri arasında Yuli Shafriri, Itamar Klüger, Basta Ariel Harrosh ve Azriel ‘Raz’ Man’in yer alıyor. Grup, Anadolu rock ve saykodelik Türkçe müzikten ilhamla müziklerine imza atıyorlar. Şarkılarını “Müzikal bir laboratuvardan çıkmış sesler ya da retro-fresh psych à la Turk” olarak tanımlayan grubun eserleri gerek düzenlemeleri gerekse hissi anlamında sizi kişisel tarihinizde yolculuk yaptıran hissiyatta. Özellikle ‘Yağmur Yağar Taş Üstüne’ şarkısında Yuli Shafriri’nin naif ve hafif kırık Türkçe vokalinin sizi oldukça etkileyeceğine emin olabilirsiniz. ‘Deli Deli’, ‘Disko Arabesque’, ‘Yar Oi’ öne çıkan eserleri. İstanbul’un denize çıkan sokaklarında yürürken ya da bir yolculukta kulağınızda eşlik etsin...

Haberin Devamı

Güneş

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Güneş, R&B ve pop türünde yayınladığı single’lar ile 2020’de adını duyurdu. Ama esas yükselişini geçtiğimiz günlerde çıkan ‘Atlantis’ albümü ile yakaladı. Sınırları aşan müziği Avrupa’da da sesini duyurdu. Söz ve besteleri tamamen kendine ait olan albümde, üst düzey bir prodüktörlük ve iyi müzikal kaliteyle karşılaşıyorsunuz. ‘Suçlarımdan Biri’, ‘NKBİ’, ‘777’ albümün ön plana çıkanları. Eski single’larından da ‘Yüreğimde Taşıyorum’ onun müziğini anlamanızı sağlıyor. Güneş, daha önce verdiği bir röportajında kadın MC olmaya dair şu açıklamayı yapıyor: “Bence biz piyasada var oldukça henüz keşfedemediğimiz, fark edemediğimiz her bir sanatçı daha da cesaretlenecek ve görünür olmaya başlayacaktır. Müzik benim refleksim.” Güneş’in sesini daha çok duyacağınıza emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Holistic Tsunami

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Gelecek vadeden genç müzisyen Robin Polat’ın projesi olan Holistic Tsunami, Kum ile bir araya gelerek yeni single’ı ‘Yok’u Universal Music Türkiye’den çıkardı. Daha önceki işlerinde daha punk rock şarkılara imza atan Robin, bu sefer çok daha pop punk türüne yanaşıyor. Şu an çok taze müzikleri... Dijital müzik dinleme platformlarında ‘Geçen Günler’ adlı şarkıları da yer alıyor. Bu parça çok daha sert ve daha yüksek bir enerjiye sahip. Holistic Tsunami’nin kliplerini izlerken ya da şarkılarını dinlerken kendinizi adeta 2000’lere ışınlanmış gibi hissediyorsunuz. Robin Polat’ın dağınık vokalleri, canlı performanslarındaki halini merak etmenize neden oluyor. Second, Cemiyette Pişiyorum gibi geçmişin önemli punk ve punk rock gruplarını dinlemeyi seviyorsanız Holistic Tsunami’yi asla es geçmeyin.

Haberin Devamı

Selin

Zamanın ruhu alternatif seslerde

Selin Geçit ya da sahne adıyla Selin, 2020 yılında Mahmut Orhan ve Ali Arutan’la işbirliği ‘In Control’ ile ilk olarak adını kitlelere duyurmaya başardı. Kendi müziğini yazıp besteleyen güçlü kadın seslerden biri... İlk single’ı ‘Gidip Gel’de buranın sesi ile Batı’yı harmanlıyor. Bu yıl içinde yayınladığı ‘His’ single’ında zaten bu hissiyatı net bir şekilde hissediyorsunuz. The British & Irish Modern Music Institute’de eğitim alan Selin’in şarkılarında Türkçe sözlerin dışında İngilizce ile harmanlanmış kelimeler de duyabiliyorsunuz. Aynı zamanda da yaptığı işbirlikleri ile İngilizce şarkılara sahip. Türkiye dışında Londra sahnesinde de konserler veriyor. Müziğinde evrensel dokunuşların yanı sıra kişilikli bir vokali var. “Bu şarkı Selin’e ait” diyebileceğiniz bir farklılığa sahip. Geleceğin müziğini inşa eden genç şarkıların müzikal yolculuğuna en başında şahit olmak isteyenler, Selin’e kulak verin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!