Usta fotoğrafçı Manuel Çıtak’a veda

Güncelleme Tarihi:

Usta fotoğrafçı Manuel Çıtak’a veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 14:43

Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Manuel Çıtak, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 61 yaşında hayata veda etti. Çıtak’ın cenaze töreni 11 Ekim Çarşamba saat 14.00’te Feriköy Kilisesi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır fotoğraf sanatının farklı alanlarında kent yaşamı, portre ve çevre gibi konularda eserler üreten ve pek çok proje sergisine katılan Çıtak, ilk kişisel sergisi ‘islomania’yı geçen yıl mayıs ayında Depo’da açmıştı.
Yazar Gaye Boralıoğlu, Çıtak’ın ardından sosyal medya platformu X’te paylaştığı mesajında “Bir fotoğrafçıdan ziyade bir hikâyeciydi Manuel. Hınzırdı, karmaşıktı. İlk romanım ‘Meçhul’ü onun fotoğraflarından ilhamla yazdım. Çok erken kaybettik Manuel’i” ifadesini kullandı.
1962 yılında Malatya’da doğan Manuel Çıtak, eğitimini İstanbul’daki Saint Michel Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü’nde tamamladı. Üniversite eğitimi döneminde çıktığı Türkiye seyahatleri sırasında fotoğraf çekimlerine başlayan Çıtak, ağırlıklı olarak insan ve portre çalıştı.
Basın kuruluşlarından bağımsız şekilde foto-röportajlar yapan Çıtak’ın eserleri, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli dergi, gazete ve kitaplarda yayımlandı.

Usta fotoğrafçı Manuel Çıtak’a veda

1994’te ‘Madenciler’, 1996’da ise ‘Kilyos’ panoramaları gibi belgesel fotoğraf çalışmaları yapan ve Orhan Pamuk’un ‘Kar’ romanı için Kars’ta çektiği fotoğraflarla da tanınan Manuel Çıtak, yazar Şebnem İşigüzel ile evli ve iki çocuk babasıydı.

BAKMADAN GEÇME!