Uluslararası Caz Günü’nde beş konser

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Caz Günü’nde beş konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 22:34

UNESCO’nun 2012’de ilan ettiği 30 Nisan Uluslararası Caz Günü, Garanti BBVA’nın desteklediği beş ayrı konserle kutlanacak.

Haberin Devamı

- İngiltere caz sahnesinin popüler topluluklarından Ishmael Ensemble, saat 19.00’da Salon İKSV’de sahneye çıkacak. Sevilen beşli, saksofon ve yaylı çalgıları farklı bir sentezle yorumluyor; caz, elektronik müzik ve saykodelik akımlarını sahneye taşıyor. Konserin ilk 100 bileti Garanti BBVA kredi kartlarına özel %50 indirimli olacak.
- Trompet ustası İmer Demirer, genç yetenekler Çağla Karaali ve Kuzey Aktuğ ile saat 21.30’da Bova’da bir araya gelecek. İmer Demirer Quartet’e eşlik edecek Çağla Karaali, Genç Caz Vokal Yarışması’nı kazanarak ülkemizi Letonya’daki Riga Jazz Stage’de temsil etmişti. Alto saksofondaki Kuzey Aktuğ ise İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz+ bölümünde cazseverlerin karşısına çıkmıştı.
- Solist, besteci, söz yazarı Elif Çağlar ve hip-hop’ın özgün isimlerinden Aga B, Blind’daki konserlerinde aynı sahneyi paylaşacak. Türkiye’nin önde gelen caz solistlerinden Çağlar ve her albümüyle bütünlüklü anlatı geleneğini sürdüren Aga B, yüksek enerjileriyle müzikseverlerin karşısında olacak. Saat 21.30’daki konserin biletleri, Garanti BBVA kredi kartlarına özel %20 indirimli.
- Soul vokalde güçlü yorumuyla dikkat çeken Dilek Sert Erdoğan, kısa zamanda en çok satan caz albümleri arasında yer alan albümünün yanı sıra 80’li, 90’lı yılların kült şarkılarının soul ve caz uyarlamalarından oluşan repertuvarla 21.30’da Nardis Jazz Club’da sahneye çıkacak.
- Zorlu PSM touché’de 21.00’de Gilad Atzmon Quintet konseri var. Ünlü saksofoncu, bop ve hord bop tınılarını etnik ezgilerle yorumluyor, Akdeniz müziğiyle birleştiriyor. Garanti BBVA kredi kartlarına %20 indirimli konserde piyanoda Ercüment Orkut, gitarda Sarp Maden, bas gitarda Alper Yılmaz, davulda Volkan Öktem var.

BAKMADAN GEÇME!