Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrul'a veda...

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrula veda...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 22:48

Tiyatro eleştirmeni, dramaturg, yazar ve yönetmen Ragıp Ertuğrul bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Ertuğrul tiyatroya farklı alanlarda yoğun emek veren bir isimdi.

Haberin Devamı

Tiyatro camiası genç bir kayıpla sarsıldı. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin yedi senedir başkanlığını yürüten, aynı zamanda kendi yazdığı ve yönettiği oyunlarda da aktif bir isim olan Ragıp Ertuğrul bir süredir tedavi gördüğü hastanede 7Temmuz Perşembe günü yaşamını yitirdi. Ertuğrul 52 yaşındaydı. İstatistik eğitiminin üstüne tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümünde eğitim görmüş, 1988’de Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda oyunculukla sahneye ilk adımını atmıştı.
Ragıp Ertuğrul bir yandan da özel sektörde (2000’lerin başından beri OMV Petrol Ofisi’nde) iletişim alanında yönetici pozisyonunda çalışıyordu. Tiyatro yazılarıyla farklı dönemlerde Vatan, T24 ve Tiyatro... Tiyatro...’ya katkı sundu. Son yıllarda yazdığı ve/veya yönettiği oyunlarla da (‘Tangopera’, ‘Abide-i Aşk’, ‘Tüccarlar’, ‘Jacques İle Efendisi’) adını duyurdu. Ama tiyatro camiası onu en çok, son senelerde hem pandemi hem de ekonomik koşullar nedeniyle sürekli darbe alan tiyatrolar için verdiği emeklerle tanıdı. 2015'ten itibaren Tiyatro Eleştirmenleri Birliği başkanı olarak Türkiye tiyatrosunun hem içeride hem dünyada tanınması için çeşitli girişimlere imza attı. Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi’nin yürütücü kurul üyesi olarak çalıştı.
Ragıp Ertuğrul üretmeden duramayan, sadece tiyatroyu değil kültür sanat gündemini her daim heyecanla, yorulmadan takip eden ve türlü platformlarda katkı sunmak için hep hazır olan, yüzünden de gülümsemesi pek eksik olmayan bir sanat insanıydı. 
Ragıp Ertuğrul 8 Temmuz Cuma günü saat 11.00'de Üsküdar Tekel Sahnesi'nde düzenlenecek anma töreninin ardından öğle namazını müteakip Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.  

BAKMADAN GEÇME!