Sürdürülebilir bir dünya için

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilir bir dünya için
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 16:51

‘Sürdürülebilir bir dünya için’ alanlarında öncü girişimcilerle bir araya gelen haberci, televizyon programcısı Ilgaz Gürsoy’un kaleme aldığı ‘Ortak Gelecek’ kitabı, Pegasus Yayınları’ndan okuyucuyla buluştu.

Haberin Devamı

Haberci, televizyon programcısı Ilgaz Gürsoy’un kaleme aldığı ‘Ortak Gelecek’, Pegasus Yayınları’ndan okuyucuyla buluştu. 2018 sonbaharında başlayan bir çalışmanın ürünü olan Ortak Gelecek’in okuyucuya ulaşması dört yılı buldu. Ilgaz Gürsoy, bu süreci şöyle anlatıyor: “Bir habercinin kitap yazması kolay değil. Zira her an zamanla yarışılan bir meslekte vakit bulmak çok zor. İlk röportajdan sonra ikinciyi gerçekleştirmem altı ayı buldu. Kimi zaman haberde beklerken, iş dönüşü metroda 10 dakika bile vakit bulmuşken, çoğu zaman gece yarısından sonra, bazen uçakta. Ne zaman nerede vakit bulabilirsem. Beş dakikada iki cümle bile yazabilmek benim adıma çok kıymetliydi.’’

Ilgaz Gürsoy, ‘sürdürülebilir bir dünya için’ alanlarında öncü girişimcilerle bir araya geldi. Geleceğimize değer katan, sürdürülebilir bir dünya için emek veren, sosyal fayda sağlayan, insana dokunan işler yapan girişimcilerin anlattıklarını bir araya getirdi. Farklı alanlarda değer yaratan altı kadın ve altı erkek girişimci müthiş deneyimlerini, hayatı iyileştiren projelerini, geleceğe yön veren fikirlerini anlattı. Ilgaz Gürsoy da 25 yıllık habercilik deneyimlerini ve sürdürülebilirlik yolculuğundaki izlenimlerini aktardı.
Ortak Gelecek’te, topraktan sofralarımıza, iklim krizinden sosyal girişimlere, akıllı teknolojilerden dijital dönüşüme, kadın istihdamından eğitime, mühendislikten inovasyona, tekstilden modaya ve sanata kadar birçok konu yer alıyor. Tüm bu konulardan bahsederken ortak paydada sürdürülebilirlik var.
‘Ortak Gelecek: Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Parlak Fikirler, Büyük Etkiler’ kitabında yer alan isimler şöyle: Arzu Kaprol, Ebru Baybara Demir, Ebru Özdemir, Gamze Cizreli, Gülden Yılmaz, Mert Fırat, Murat Kolbaşı, Sanem Oktar, Sinan Öncel, Tal Garih, Uygar Özesmi, Yılmaz Yılmaz.

Haberin Devamı

Ilgaz Gürsoy, “Bir insan, bir girişimci dünyayı değiştirebilir. Etki alanımız sonsuz. Sadece çok istemek, amaç edinmek, odaklanmak ve başlamak. İyi niyet ve emekle yapılan her iş eğer fark yaratıyorsa mutlaka karşılığını bulacaktır. Çabamız yarınlarımızı inşa etmek için çıkılan bu yolda sürdürülebilir bir dünya için” diyor.

BAKMADAN GEÇME!