‘Şehrin caz hali’nde ikinci hafta

Güncelleme Tarihi:

‘Şehrin caz hali’nde ikinci hafta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 09:47

32. Akbank Caz Festivali tüm hızıyla devam ediyor. ‘Şehrin caz hali’ sloganıyla yola çıkan festivalin ikinci haftasından bir seçki hazırladık.

Haberin Devamı

Çağıl Kaya ‘Kaygılar Sahnesi’
Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Çağıl Kaya’nın Ercüment Orkut (piyano), Tamer Temel (saksofon), Tolga Bilgin (trompet) ve Cem Aksel’le (davul) ‘birlikte’ sahneye çıkacağı koreografili gecede, dansın müziğe ya da müziğin dansa eşlik ettiği bir konsere değil; usta caz müzisyenlerinin tüm farklılıkları ve benzerlikleriyle birbirleri için bir arada oldukları bir performansa tanıklık edeceksiniz. Koreografi ve konsept Ebru Cansız, proje koordinatörlüğü ise Serhat Kural’a ait. (Alan Kadıköy, yarın 20.30)

Fatih Erkoç Jazz Project
İlk solo albümü ‘Yol Verin A Dostlar’ı 1988’de yayımlayan, altı yıl tromboncu ve solist olarak TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda yer alan sanatçı, birçok kez Eurovision yarışmasına katılan usta müzisyen Fatih Erkoç, Amerikan caz standartları ve kendi besteleriyle sahnede. Erkoç’a piyanoda Uraz Kıvaner, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman eşlik edecek. (Robert Koleji Mezunlar Derneği Bizim Tepe-Tepe Majeur, 2 Ekim Pazar 19.00)

Haberin Devamı

HÜM
Bjørnar Kaldefoss Tveite (kontrbas), Magnus Sefaniassen Eide (davul) ve Bojan Marjanovic’in (piyano) kurduğu HÜM, Nordik caz estetiğini klasik müzik tandanslı dokular ve alışılmışın dışında ritimlerle zenginleştiriyor. Doğaçlamaya geniş alanlar bırakan, enstrümanların birbirini gölgelemediği bir üretim metoduna sahip Norveçli grup, ilk kez İstanbul’da. (Akbank Sanat, 4 Ekim Salı 19.00)

İmer Demirer Quartet feat. Ayşe Gencer & Sibel Köse
Trompetteki ustalığıyla bir dünya yıldızı olarak takdir edilen İmer Demirer, ‘Güney’ projesinde ‘Coğrafya kader midir?’ sorusuna çağdaş bir sanatçı bakış açısıyla bakarak sosyolojik ve politik çalkantıların yaratıcılığın sınırlarını zorladığı diyarlara; Güney Amerika, Güney Afrika, Güney Avrupa ve Akdeniz’e odaklanıyor. Demirer’e Türkiye caz sahnesinin önde gelen iki vokalisti Ayşe Gencer ve Sibel Köse’nin yanı sıra piyanoda Can Çankaya, kontrbasta Apostolos Sideris, davulda ise Redd grubundan Berke Özgümüş eşlik edecek. (The Badau Akasya, 4 Ekim Salı 21.00)

Haberin Devamı

Mehmet Uluğ Gecesi: Volkan Öktem #7
Akbank Caz’ın programını oluşturan Pozitif’in kurucularından Mehmet Uluğ’un anılacağı bu özel gecede, usta davulcu Volkan Öktem ilk albümü ‘#7’dan parçaları ilk kez festival kapsamında dinleyiciye sunacak. Öktem, Ercüment Orkut, Barış Doğukan Yazıcı, Halil İbrahim Işık ve Serhat Şensesli’den oluşan ekibiyle sahnede olacak. (Babylon, 4 Ekim Salı 21.30)

Ofer Mizrahi Trio
Etnik melodilerin büyüsünü, duyumsal bir müzikal yaklaşımla kutlayan Ofer Mizrahi Trio, geleneksel sınırların yavaş yavaş ortadan kalktığı disiplinlerarası bir müzik icra ediyor. Grubun ses paleti; Avrupa, Türkiye ve Hindistan’ın müzik kültürleri ve caz estetiğini pürüzsüz bir biçimde harmanlıyor. Sıradışı bir işitsel deneyime hazır olun. (Babylon, 5 Ekim Çarşamba 21.30)

Haberin Devamı

Abdullah Ibrahim
Küresel müzik tarihinin önemli figürlerinden Cape Town doğumlu müzisyen Abdullah Ibrahim, 80 yılı aşkın süredir piyano başında. Apartheid rejiminin baskıları nedeniyle ülkesinden ayrılıp önce Avrupa’ya, ardından New York’a taşınan ve burada Ornette Coleman, Pharoah Sanders, Duke Ellington gibi efsane isimlerle çalışan usta müzisyen, 2020’de pandemi koşulları altında kaydettiği solo piyano albümü ‘Solotude’la festivale konuk olacak. (Atatürk Kültür Merkezi, 6 Ekim Perşembe 20.30)

Portico Quartet
2005’te Londra’da kurulan Portico Quartet, janr tanımlarından soyutlanmış müzikal arayışların izini sürüyor. Caz, electronica, ambient ve klasik müzik türlerinin etkisinde kariyerinin her dönemecinde kabuk değiştiren kolektif, 2007 tarihli çıkış albümleri ‘Knee-Deep in the North Sea’ ile prestijli Mercury Ödülleri’ne aday gösterilmişti. (Babylon, 6 Ekim Perşembe 21.30)

Haberin Devamı

BU HAFTA AYRICA...
- Aga B, Babylon bugün 21.30
- Dilek Sert Erdoğan ‘Zamansız Şarkılar’, Gregor by The Badau, bugün 21.30
- Nihal Saruhanlı feat. Barış Demirel, HOOD Base, yarın 17.00
- Rana Bulut & Efe Erdem, Alan Kadıköy Amfi Tiyatro, yarın 18.30
- Can Tutuğ, Yeniköy Panayia Rum Ortadoks Kilisesi Avlusu, 2 Ekim Pazar 11.00
- Kamucan Yalçın Duo, Postane İstanbul, 2 Ekim Pazar 18.00
- ‘Maffy’nin Cazı’: Maffy Falay Tribute Band, Akbank Sanat, yarın 18.00
- Efe Demiral Trio feat. Eren Turgut & Mert Can Bilgin ‘Kolaj’, Bova, 5 Ekim Çarşamba 22.00

BAKMADAN GEÇME!