‘Şehrin caz hali’nde bu hafta

Güncelleme Tarihi:

‘Şehrin caz hali’nde bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 10:29

32 yıldır şehir ve caz kültürünü bir araya getiren Akbank Caz Festivali yarın başlıyor. 9 Ekim’e kadar sürecek festivalin bu haftaki konserlerinden bir seçki hazırladık.

Haberin Devamı

Alp Ersönmez ‘Cereyanlı’
İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, MadenÖktemErsönmez, Wonderland ve Sonic Boom gibi grupların yanı sıra Tarkan’ın da basgitaristi olan Alp Ersönmez’in ‘Cereyanlı’ projesi, ‘dans kokulu caz’ konseptiyle bilgisayarla desteklenmiş bestelerden oluşuyor. Ersönmez, Çağrı Sertel (tuşlular), Barış Doğukan Yazıcı (trompet), Duru Tuna (saksofon) ve Kuzey Yılmaz’ın (davul) oluşturduğu ekiple sahnede. (Müze Gazhane, yarın 20.45)

Progressive Balkan Wedding Orchestra by Kolektif İstanbul
2006’dan bu yana beş albüm yayımlayan Kolektif İstanbul, türler arası mekik dokuyan müziğini Montraux Caz Festivali gibi prestijli uluslararası festivallere de taşıdı. Eşine az rastlanır bir sahne enerjisiyle, Balkan ve Anadolu ezgilerini funk ve caz dokunuşlarıyla yorumlayan ekip, Akbank Caz’ın en yüksek tempolu performanslarından birine imza atacak. (Müze Gazhane, 25 Eylül Pazar 17.00)

Haberin Devamı

Emma Rawicz Quartet
London Jazz News tarafından “Hızla yükselen bir yıldız” sözleriyle tanımlanan genç saksofoncu Emma Rawicz, ferahlatıcı melodiler ve funk numaralarıyla zengin bir palete sahip modern caz örnekleri sunuyor. 2022 Parliamentary Jazz Awards’tan ‘En İyi Genç Müzisyen’ ödülüyle ayrılan Rawicz, Ivo Neame (piyano), Conor Chaplin (bas) ve Asaf Sirkis’ten (davul) oluşan ekibiyle sahnede olacak. (Akbank Sanat, 27 Eylül Salı 19.00)

Dans Dans
Caz ve rock arasındaki sınırları silikleştiren Belçikalı grup Dans Dans, 10 yıldır birlikte üreten Bert Dockx, Fred Lyenn Jacques ve Steven Cassiers’ten oluşuyor. Son dönemin en iyi canlı performans gruplarından biri olarak anılan ekip, altıncı albümleri ‘6’yı “Bugüne dek yaptıkları en spontane, en punk albüm” olarak tanıttı. Dans Dans’ın sahnede büyüyen enerjisini deneyimlemek gerek. (Akbank Sanat, 28 Eylül Çarşamba 19.00)

JúlIo Resende Duo
İspanya gazetesi El País, Portekiz’in geleneksel müziği fadonun en tanınmış çağdaş temsilcilerinden Júlio Resende’nin müzikal yaklaşımını şu isabetli yorumla tanımlıyor: “Onun fado ile yaptığı şey, akıllara Keith Jarrett’ın caz standartlarıyla yaptıklarını getiriyor.” Bir düşünme biçimi olarak ele aldığı caz ve ülkesinin müzikal mirası arasında diyalog yaratan Resende’ye gitarist Bruno Chaveiro eşlik edecek. (Akbank Sanat, 29 Eylül Perşembe 19.00)

Haberin Devamı

Aga B
Ankara doğumlu Aga B, yerli hip-hop sahnesinin en özgün ve eklektik MC’lerinden biri. 2000 yılından bu yana üreten Aga B, her şarkısında filtrelenmemiş toplumsal eleştirilerini dillendirdiği son yayını ‘Muamma’ ile bütünlüklü anlatılar yaratma geleneğini sürdürüyor. Akbank Caz kapsamındaki konserde, Kamufle, Korhan Futacı, Su Sonia ve Barış Demirel de Aga B’nin imza flow’larına kendi titreşimlerini katacak. (Babylon, 30 Eylül Cuma 21.30)

BAKMADAN GEÇME!