Şehre dönme vakti

Güncelleme Tarihi:

Şehre dönme vakti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 12:31

Şehir hayatı hareketlenmeye başladı. Sonbaharın ilk günlerinde dünyaca ünlü yıldızlar ve lokal sahnenin yetenekli isimleri performanslarıyla hayranlarını büyüleyecek. İşte kaçırmamanız gereken sonbahar konserleri...

Haberin Devamı

Nilüfer Festival-Bursa Balat Atatürk Ormanı (Bugün, yarın ve 4 Eylül)
Her yıl daha da iyisini yapmayı amaçlayan festival bu yıl dikkat çekici bir kadro ile müzikseverleri selamlıyor. İngiliz grup Editors, “EBM” albümü öncesi yeni şarkılarını yarın çok sevildiği Türkiye’de seslendirecek. Aynı zamanda da dünya elektronik müzik sahnesinin dikkat çeken ikilisi Blaze 4 Eylül’de festivalin büyük isimleri arasında yer alacak. 3 gün süren festivalde Lola Marsh, mor ve ötesi, Cem Adrian, Ceza, Bedük, Köfn, Hey! Douglas, In Hoodies, Sena Şener, Ozbi, Jakuzi, No Land, Güneş, Islandman, Yedinci Ev, Can Kazaz, Second, Adamlar, Kolektif İstanbul, Yüksek Sadakat, Mode XL, Yaşlı Amca, Evdeki Saat, The Away Days, Sedef Sebüktekin, Hedonutopia, Mert Demir ve Batu Akdeniz de sahnede olacak.

Haberin Devamı

Halsey-KüçükÇiftlik Park (Yarın)
ABD’li dünya starı Halsey, sonunda Türk hayranlarıyla buluşuyor. Halsey, yeni albümü ‘If I Can’t Have Love, I Want Power’ turnesi kapsamında İstanbul’da olacak. Türk partneri sayesinde birçok kez turist olarak geldiği şehirde bu kez sevilen şarkılarını seslendirecek. Yıldız isim enerjik sahne performansı ile de dikkat çekiyor. Z Kuşağı’nın çok sevdiği Halsey’i kariyerinin en parlak döneminde izlemek ise şans. ‘Room 93’, ‘Without Me’, ‘New Americana’, ‘Colors’, ‘You Should Be Sad’ gibi şarkılarıyla çok ses getirdi.

Altın Gün-KüçükÇiftlik Park (6 Eylül)
Yeni dönem psikedelik sahnenin önemli temsilcilerinden Amsterdam çıkışlı Altın Gün, tekrar İstanbul’da. Altın Gün, Selda Bağcan’dan Barış Manço’ya, Erkin Koray’a uzanan geleneksel repertuvarlarını yeni şarkılarıyla hareketlendiriyor. Nesilden nesile aktarılan Türk halk müziği besteleri günümüzün ritimleri, gitar, bağlama ve analog klavyelerle buluşacak.

Paul Kalkbrenner-Park Orman (10 Eylül)
Berlin gece hayatının şekillenmesindeki en önemli isimlerden biri olan ‘Berlin Calling’ filminden sonra adını dünyaya duyuran ikonik DJ Paul Kalkbrenner, yıllar sonra İstanbul sahnesinde. EDM tınılarına kendine özgün şekilde hükmeden DJ’in çılgın bir performans sunacağına emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Jam’s Session Festival-Maximum Uniq Açıkhava (10 Eylül)
Jam’s Session bu sefer festival olarak şehre geliyor. Londra’dan dünyaya yayılan ve çağdaş cazın en heyecan verici yeteneklerden biri olarak görülen davulcu Yussef Dayes, son dönemin en güçlü sahne performanslarından birine imza atan Noga Erez, akustik enstrümanlarını elektronik ritimlerle birleştiren MEUTE, şarkıcı, söz yazarı ve flütist Alex Amor ve farklı müzik türlerini bir araya getirerek kendine özgü evrenini dinleyicileriyle paylaşan M.I.L.K. festival sahnesinde.

Blind Festival-Park Orman (16 Eylül)
Asmalımescit’te konumlanan Blind, sonbahar açılışını açık havaya taşıyor. Türkiye’ye geldiklerinde biletleri tükenen, şarkılarını ezbere söyleten Belçikalı indie pop grubu Balthazar bir kez daha seyircisi ile buluşacak. Balthazar’dan önce yerli alternatif sahnenin önde gelen ekiplerinden Dolu Kadehi Ters Tut, Perdenin Ardındakiler ve Away Days sahne alacak.

Haberin Devamı

Cheerz Festival-Life Park (24-25 Eylül)
İstanbul’un yeni festivallerinden Cheerz Festival, 2 gün boyunca 3 sahnede aynı anda birçok müzisyeni konuk edecek. ‘Take Me Out’, ‘Do You Want To’ gibi hit şarkılarıyla ülkemizde de ciddi bir hayran kitlesi olan Franz Ferdinand, dans ettirmeye geliyor. Festival kapsamında nahif şarkılarıyla tanınan Belle and Sebastian, Fransız bossa nova grubu Nouvelle Vague, İsviçreli pop grubu Kadebostany ve Münihli disco/house müzisyeni Moullinex unutulmaz iki gün yaşamanızı sağlayacak. Türkiye sahnesinden ise Madrigal, Nova Norda, Evdeki Saat, Köfn, Gülinler, Tuğçe Şenoğul, Brek ve Alaca festivalin konukları arasında olacak. Ayrıca Omar Dahl, NU, Thylacine, Paax Tulum, Veleyle, Menachem 26, Omerar Nanda, Headwaters, Gaia Ekho ve MT Axel de dans etmek isteyenleri King Stage’e bekleyecek.

Haberin Devamı

Carl Cox-Volkswagen Arena (24 Eylül)
Tüm zamanların en iyi DJ’lerinden, yaşayan efsane Carl Cox, yeniden İstanbul’da. Carl Cox’a, Jeton Records kurucusu Ferhat Albayrak ve Kuvoka eşlik edecek. Cox’un ateş gibi yanan seti ve her zaman enerji saçan performansına şahit olacağız.

Sofi Tukker-KüçükÇiftlik Park (30 Eylül)
New York çıkışlı jungle pop ikilisi Sofi Tukker, dinleyicisini dans ettirecek. 90’ların house müziğinden ilham alan, jungle pop türünde uluslararası hitlere imza atan ikili, müzikseverlere eğlenceli bir akşam yaşatacak. ‘Drinkee’ ve ‘Batshit’ ise ikilinin en çok dinlenen şarkıları arasında.

Kings Of Convenience-Zorlu PSM (30 Eylül-1 Ekim)
Kings Of Convenience, uzun bir aranın ardından pandemide çıkardıkları albümleri ‘Peace or Love’ın turnesi kapsamında iki gece üst üste Zorlu PSM’de. Grup, sakin ve keyiflendiren şarkılarıyla kendine kemikleşmiş bir dinleyici edindi. Norveçli ikilinin konser öncesi kült olmuş ‘Misread’, ‘Know How’, ‘Mrs. Cold’ şarkılarına mutlaka kulak verin.

Haberin Devamı

MIX Festival-Zorlu PSM (7-8 Ekim)
Bu yıl 6’ncısı düzenlenen MIX Festival de müzik türlerinin çeşitliliği ile her türden dinleyicisine kucak açacak. Dream pop ve indie’nin son dönem yükselen ismi Men I Trust, rap’in efsanevi ismi Ceza, chill-pop türünün dikkat çeken Fransızı Futuro Pelo, 70’lerin saykedelik ruhunu Türkçe, Fransızca ve İngilizce şarkılarıyla harmanlayan Kit Sebastian, Thomas Guerlet, post-punk türünün temsilcilerinden Opus Kink sahnede olacak. Ayrıca festival kapsamında 3pillie, Bangoverz, Can Güngör, Futuro Pelo, Geeva Flava, Gülinler, Hedonutopia, Hünkar, Kardelen, Klor, MFY b2b Ali Özel, Second, Seda Erciyes & Tuğçe Şenoğul (DJ Set), The Away Days, The Ringo Jets seyircisi ile buluşacak.

Travis- Zorlu PSM (19 Ekim)
Travis, en son İstanbul’da yine Zorlu PSM sahnesindeydi. Barış Manço cover’ı söyleyerek inanılmaz eğlenceli bir performansa imza atmıştı. İskoç grup dünden bugüne asla çizgisini bozmadı ve nahif şarkıları ile hayranları sarıp sarmaladı. İkonik şarkılarını seslendirmek üzere yeniden geliyorlar. ‘Sing’, ‘Why Does It Always Rain On Me?’, ‘Side’ gibi hitleri bir bir sıralayacaklar.

 

BAKMADAN GEÇME!