Nâzım'ın destanına adanmış beste yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

Nâzımın destanına adanmış beste yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2022 16:49

Murat Cem Orhan'ın 2018 yılında Nazım Hikmet’in 'Kuva-yi Milliye Destanı’ndami karakterlerden yola çıkarak sahne eseri olarak bestelediği 'Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları', 16 Kasım Çarşamba saat 20.00'de Süreyya Operası'nda sahnelenecek.

Haberin Devamı

Murat Cem Orhan, 2018 yılında Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı’nda bulunan insan karakterlerini “Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları“ adlı bir sahne eseri olarak bestelemiş, ardından oda orkestrası versiyonu ile konserler gerçekleştirmiştir. Eser, senfoni orkestrası ve koronun da katılımıyla bir oratoryo halini almış, geçtiğimiz 30 Ağustos tarihinde ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. Eser, 16 Kasım gecesi bu kez Süreyya Operası'nda sahnelenecek.

'Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları' sahne eserinde Murat Cem Orhan, bariton Umut Kosman, anlatıcı Özgür Özaslan, vokal Evrim Özkaynak, viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancı, klarnet sanatçısı Arda Serindağ ve ses tasarımını yapan Cem Ergunoğlu ile aynı sahneyi paylaşırken, illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan her bir bölüm için çizdiği illüstrasyonları ile sanatçılara eşlik ediyor. 

Haberin Devamı

Duende Global yapımcılığında gerçekleşen 'Kuva-yi Milliye’nin İnsan Manzaraları' sahne eseri, Nâzım Hikmet'in 1939-1941 yıllarında İstanbul, Çankırı, Bursa hapishanelerinde yazdığı Kuva-yi Milliye adlı eserinden bir seçki olarak oluşturulmuş.

SANATÇILAR
Bariton: Umut Kosman
Solist: Evrim Özkaynak
Anlatıcı: Özgür Özaslan
Viyolonsel: Burak Ayrancı
Klarnet: Arda Serindağ
Ses Tasarım: Cem Ergunoğlu
İlüstrasyon: Kutay Can Doğan
Dramaturji: Ceren Demirel
Tasarım: Gamze Kuş
Ses: Ender Akay
Yapım: Duende Global

BAKMADAN GEÇME!