Mistik, klasik ve eğlencelik bir arada

Güncelleme Tarihi:

Mistik, klasik ve eğlencelik bir arada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 10:53

Cem Mansur yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası’nın 17 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştireceği sezonun ikinci konserinde ‘mistik, klasik ve eğlencelik bir arada’ olacak. Selman Ada’nın iki eserinin ilk kez seslindirileceği konserin solisti keman sanatçısı Alican Süner olacak.

Haberin Devamı

Gedik Filarmoni Orkestrası’nın Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde 17 Kasım akşamı gerçekleştireceği sezonun ikinci konserinin programını özel kılan unsurları şef Cem Mansur şöyle açıklıyor: “Bu konserde mistik, klasik ve eğlencelik bir arada olacak. Selman Ada, Türkiye’nin en yetkin müzisyenlerinden. İki eserinin ilk seslendirilişi her zaman önemsenmesi gereken bir olay. Avrupa’nın diğer ucundan Letonya’lı besteci Peteris Vasks, ‘Kuzeyli Mistikler’ diye adlandırabileceğimiz ekolden. ‘Distant Lights’ adını verdiği, olağanüstü bir meditasyon niteliğindeki keman konçertosunda solistimiz, genç kuşağın en parlak virtuozlarından, kariyerini dünyanın önemli orkestralarından Zürih Tonhalle’de devam ettiren Alican Süner.
Mozart’ın 1788 yazında birkaç hafta içinde bestelediği mucizevi son üç senfonisini sezon içinde yeniden düşünüp sunuyoruz. ‘Muhteşem Üçlü’nün ilki olan ‘39’uncu Senfoni’ ve Fransız besteci Ibert’in son derece eğlenceli eseri, adı üstünde ‘Divertissement’ programı tamamlıyor.

Haberin Devamı

GEDİK FİLARMONİ ORKESTRASI, 17 Kasım 2022 Perşembe, Kadıköy Süreyya Operası
Şef Cem Mansur, solist Alican Süner (keman)

Eserler:
J.Ibert
‘Divertissement’ (1930)

P.Vasks
‘Distant Light’, Keman ve Yaylı Çalgılar Orkestrası için Konçerto (1997)

Selman Ada
-Suntqva ‘Nefes’ (ilk seslendiriliş), op.97 Solo Keman, Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Kudüm için (2020)
-’Horizons’ (ilk seslendiriliş), op.110 Yaylı Çalgılar Orkestrası için (2021)

W.A.Mozart
‘39. Senfoni’ (1788)

BAKMADAN GEÇME!