Küratör Fulya Erdemci'ye veda

Güncelleme Tarihi:

Küratör Fulya Erdemciye veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 17:58

Türkiye'de çağdaş sanatın gelişimine ve kamusal alanda yaygınlaşmasına seneler boyunca büyük katkı sağlayan, uluslararası platformlarda küratörlük görevi üstlenen Fulya Erdemci yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden, küratör ve yazar Fulya Erdemci yaşamını yitirdi. Ulusal ve uluslararası platformlarda küratör olarak çok sayıda bienal ve programı yürüten Erdemci kamusal alanda sanat üzerine çalışıyordu. 2013'te 13. İstanbul Bienali'nin ve 54. Venedik Bienali'ndeki Türkiye pavyonu gibi uluslararası sanat sergileri ve programlarının küratörlüğünü yürüttü. 
Erdemci son olarak Danimarka'da kamusal alanda sanata odaklanan müze olan KØS'un direktörlüğünü üstlenmişti. KØS, Erdemci’nin görevini “Her zaman güçlü, eleştirel, duyarlı ve şiirsel bir anlayışla, şehrin sokaklarından vahşi doğaya ve çoğu zaman siyasi kargaşa zeminine kadar en zorlu çevrelerde sanat projeleri küratörlüğü yaptı. Fulya Erdemci’yi KØS ve Danimarka’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diyerek duyurmuştu. 
2008’den 2012’ye kadar Amsterdam’daki SKOR Sanat ve Kamusal Alan Vakfı‘nın direktörlüğünü yapan Erdemci,
2015’ten itibaren çok sayıda mekâna özgü serginin yer aldığı Cappadox Festivali Çağdaş Sanat Programı’nın küratörlüğünü üstlenmişti. Aynı zamanda İstanbul Bienali’nin ilk yönetmenlerindendi, 'İstanbul Yaya Sergisi'ne imza atmıştı. Erdemci Bilkent Üniversitesi'nde (1994–1995), İstanbul ve Marmara Üniversitesi'nde (1999–2000) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans programında (2001–2007) öğretim üyeliği yapmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!