Kaş’ta herkes için caz

Güncelleme Tarihi:

Kaş’ta herkes için caz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 13:51

25-26-27 Ağustos’ta üç gün boyunca Setur Marina ev sahipliğinde müzikseverlerle buluşacak 5. Kaş Caz Festivali’nin ilk programı açıklandı. Festival, Burhan Öçal’ın virtüöz isimlerle oluşturduğu İstanbul Jazz Ensemble, Enver Muhamedi Trio, Korhan Futacı’lı ekibiyle Birsen Tezer, Ediz Hafızoğlu’nun da yer aldığı Elif Çağlar Quartet, Hissikablelvuku ve Arto Tunçboyacıyan’lı AnahTar gibi müzisyen ve grupları ağırlayacak.

Haberin Devamı

Kaş Caz Festivali, beşinci yılını, Jack Lives Here desteğiyle kapsayıcı ve çeşitliliği önceleyen bir bakış açısıyla, herkes için ulaşılabilir eşitlikçi bir organizasyonla kutluyor.
25-26-27 Ağustos’ta üç gün boyunca Setur Marina ev sahipliğinde müzikseverlerle buluşacak Kaş Caz Festivali, Türkiye’den ve dünyadan caz müziğin önemli isimlerini ağırlayacak.
Festivalin açıklanan ilk programında yer alan isimler şöyle:
Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal’ın 70’lerden bu yana Türkiye ve dünyada sayısız proje, konser ve kayıtta trompetiyle yer almış Şenova Ülker, dünyaca ünlü ve prestijli festivallerin gediklisi piyanist Uraz Kıvaner, yeteceği ve katıldığı festivaller kadar albümleriyle de ses getiren basçı Ozan Musluoğlu, ünlü çellist Murat Süngü, Savaş Özkök, Can Olgun ve Sedef Erçetin gibi her biri enstrümanının virtüözü müzisyenlerden oluşan İstanbul Jazz Ensemble projesi festivalde unutulmaz bir geceye ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Kosova’lı gitar ustası Enver Muhamedi’nin Ekin Cengizkan ve Kaan Bıyıkoğlu ile birlikte oluşturduğu Trio projesi; sahnede grubu ile organik bağlarla birbirine kenetlenmiş zengin orkestral dokuyu yaratan Korhan Futacı, Gürol Ağırbaş, Emre Tenkal, Tunç Özdemir gibi önemli müzisyenlerden oluşan ekibi ile derinlikli vokaliyle Türkiye müzik sahnesinin en etkileyici vokallerinden Birsen Tezer; piyanoda Can Çankaya, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan ekibiyle Türkiye’nin önde gelen caz solistlerinden Elif Çağlar Quartet; Volkan İncüvez, Okan Kaya, Berkan Tilavel’den kurulu Hissikablelvuku; Derya Türkan, Cenk Erdoğan, Kağan Yıldız ve avangard ile halk müzikleri arasında yürek ısıtan köprüler kuran Grammy ödüllü müzisyen Arto Tunçboyacıyan’dan kurulu AnahTar grubu ve Social Inclusion Band bu yıl cazseverlere eşsiz bir festival deneyimi yaşatacak. Festivalin açılışını ise gün batımında Joy Fm’den tanıdığımız Dj Barthez yapacak.
Festival, Kaş Amfi Tiyatroda her sabah 08:30’da düzenlenecek ücretsiz “Gündoğumu Dinletileri” ve 26 Ağustos’ta Setur Marina’da yapılacak “Burhan Öçal Jazz ve Percussions Workshop” gibi etkinliklerle cazı, Kaş’ın müzikseverleri de cazın bir parçası haline getirecek.
Festival programına ekleyecek yeni isimleri ve diğer detayları @kascazfestivali instagram hesabından takip edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!