Kalamış’ta tatlı huzur

Güncelleme Tarihi:

Kalamış’ta tatlı huzur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 21:48

Sayıştay, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı hesabına yaptığı denetlemede, genel müdür Selman Ada’ın kamuyu zarara uğrattığı tespitinde bulundu. ‘Başka Bir Dünya’ adlı eserin prömiyeri için 3 günlüğüne İstanbul’da görevlendirilen Ada, otele 5 bin 49 TL fazla ödeme yapmış.

Haberin Devamı

Sayıştay 8. Dairesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün 2015’te Ziraat Bankası ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesi kapsamında sağlanan gelirlerini inceledi. Bu kapsamda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın 19 - 22 Kasım 2015 tarihleri arasındaki, ‘Başka Bir Dünya’ adlı eserin prömiyeri için yaptığı İstanbul seyahati mercek altına alındı. Ada’nın Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de deniz manzaralı odada geceliği 650 Euro’dan (kur 3.056) üç gece kaldığını tespit eden Sayıştay, otelde deniz manzaralı deluxe oda fiyatının rayiç bedelinin 150 Euro olduğunu belirterek, kamunun 5 bin 49 TL zarara uğratıldığına karar verdi. Hazırlanan raporda, Ada’nın üç gün konaklaması karşılığında 1950 Euro (6 bin 435.93 TL) verilmesine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

FAİZLERİ İLE BİRLİKTE ÖDESİNLER

Sayıştay’ın ilamında yer alan denetçi görüşü raporunun sonuç bölümünde şunlar yer aldı:

“Kamu kaynakları kullanılarak sağlanan her türlü gelir kamu geliri sayılmakta ve bütçe ilkeleri gereğince kamu idarelerinin bütçelerinde kayıt altına alınması gerekmektedir. Dolayısıyla Ziraat Bankası’ndan reklam karşılığı sağlanan 40 bin TL gelirin de bütçe ilkeleri gereğince kurum bütçesine gelir kaydederek buradan harcama yapılması gerekmektedir. Ancak genel müdürlükçe söz konusu gelir kaydının yapılmadığı, ayrıca Ada’ya ödenen 3 günlük konaklama bedelinin, tespit edilen rayiç bedelin üzerinde olduğu ve ayrıca ilgili giderin 3 bin 786 TL’sinin Ziraat Bankası’ndan reklam karşılığı sağlanan gelirden, geriye kalan 1263 TL’sinin ise bütçeden ödendiği anlaşılmıştır.”

İlamda, toplam 5 bin 49 TL’lik oluşan kamu zararının Ada başta olmak üzere, sorumlulukları bulunan dört idareciye faizleri ile ödettirilmesine karar verildiği duyuruldu. Ada’nın 11-13 Kasım 2015 tarihleri arasındaki İstanbul programını da inceleyen Sayıştay, burada şoförü ile birlikte bir gün fazladan konakladığını belirterek, oluşan 1012 TL’lik kamu zararının da ödenmesi hükmünü verdi.

BAKMADAN GEÇME!