Kafkasya halklarının eşsiz nakışları bir arada

Güncelleme Tarihi:

Kafkasya halklarının eşsiz nakışları bir arada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 11:18

Yaşamlarını Çerkes işleme sanatını öğrenmeye, geliştirmeye ve öğretmeye adayan iki kardeş Elmas Eşsiz ile Ayşe Eşsiz'in eserleri kendi yaşamlarından kesitlerle 16-18 Kasım tarihleri arasında Ortaköy’deki Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 'Eşsiz Kardeşler' başlıklı sergide Kuzey Kafkasya’nın kadim halklarından Adige, Abhaz ve Ubıhların altın nakışı 'dışeyide'den Adige süs kamçılarına kadar geniş bir koleksiyon yer alacak.

Haberin Devamı

Çerkes el sanatları ustası Elmas Eşsiz ve Ayşe Eşsiz'in eserleri kendi yaşamlarından kesitlerle sanatseverlerle buluşuyor. Yaşamlarını Çerkes işleme sanatını öğrenmeye, geliştirmeye ve öğretmeye adayan iki kardeşin çalışmaları, 16-18 Kasım 2023 tarihleri arasında Ortaköy’deki Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Sergide Kuzey Kafkasya’nın kadim halklarından Adige, Abhaz ve Ubıhların altın nakışı “dışeyide”den Adige süs kamçılarına kadar geniş bir koleksiyon yer alacak.
Elmas Eşsiz ve Ayşe Eşsiz eserlerinin hikâyelerini ve tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak. İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin bir projesi olan “Eşsiz Kardeşler” adlı serginin küratörlüğünü Denef Huvaj, proje koordinatörlüğünü Esen Bal ve sergi koordinatörlüğünü Şelale Yılal üstlendi.

Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi, Ortaköy, Muallim Naci Cad. No: 39 Beşiktaş/İstanbul

BAKMADAN GEÇME!