‘İstanbul’da Tasavvufi Hayat’ın izini süren sergi

Güncelleme Tarihi:

‘İstanbul’da Tasavvufi Hayat’ın izini süren sergi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 16:23

1945’ten beri gelenekten el alıp geleceğe köklü izler bırakmaya çalışan Beyoğlu’ndaki Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen, tasavvuf kültürüne sanatsal, siyasal, mimari ve estetik bir zeminde ışık tutan, alanında yetkin isimlerin danışmanlığında hazırlanan ‘İstanbul’da Tasavvufi Hayat’ başlıklı sergi, 27 Aralık 2022 ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında Türk İslam Eserleri Müzesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Zengin Anadolu kültürünün en önemli düşünüş ve yaşayış biçimi olan tasavvufi anlayış ve bakış, farklı kültür ve inançların yüzyıllardır bir arada yaşadığı kadim şehir İstanbul’un en köklü değerlerindendir. 1945’ten beri gelenekten el alıp geleceğe köklü izler bırakmaya çalışan Beyoğlu’ndaki Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü, geniş çaplı ele aldığı bu konuyu ‘İstanbul’da Tasavvufî Hayat’ başlıklı bir projeye dönüştürdü. Tasavvuf kültürüne sanatsal, siyasal, mimari ve estetik bir zeminde ışık tutan, alanında yetkin imzaların danışmanlığında hazırlanan ‘İstanbul’da Tasavvufî Hayat’ sergi, 27 Aralık 2022 ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında Türk İslam Eserleri Müzesi’nde izleyicilerle buluşacak.
Bir duyuş ve kavrayış şeklini esas alan, incinmemeyi ve incitmemeyi şiar edinen, hakikate yapılan seyahati arzulayan mutasavvıfların yaşadıkları mekânın sadeliğine, incelikli gündelik hayatlarına ve kullandıkları eşyanın zarafetine odaklanan sergi, İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü’nün Nakış, Hat ve Tezhip, Giyim Üretim Teknolojileri, Kuyumculuk ve El Sanatları atölyeleri tarafından incelikle hazırlandı.

Haberin Devamı

Proje Danışmanları
Prof. Dr. Nurhan ATASOY / Sanat Tarihçi
Prof. Dr. Ruhi AYANGİL / Besteci, Orkestra ve Koro Şefi, Kanun Sanatçısı, Müzikolog, Eğitimci
Prof. Dr. Süleyman BERK / Hattat, Yazar, Akademisyen
Nilgün GENCER / Minyatür Sanatçısı
Dr. M. Sinan GENİM / Mimar, Yazar, Araştırmacı
Gökhan PARÇALI / T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tac-ı Şerif Sanatkârı
Elisabeth STRUB MADZAR / Tekstil Sanatçısı

İletişim için
E-posta: beyoglu-olgunlasma@hotmail.com
Telefon: 0212 249 57 52

BAKMADAN GEÇME!