İstanbul’a yepyeni iki festival

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a yepyeni iki festival
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 15:01

Zorlu PSM, İstanbul’a yepyeni iki festival kazandırdı. Barselona çıkışlı Sónar, 24-25 Mart tarihlerinde Türkiye’de ilk kez Zorlu PSM’de yapılacak. 3-12 Mayıs’ta ise Zorlu PSM Caz Festivali var.

Haberin Devamı

İlk kez 1994 yılında Barselona’da gerçekleşen ve bugüne kadar 27 farklı şehirde 55 kez düzenlenen Sónar, kültür-sanat dünyasının evrimine ve geleceğe uzanan yaratıcılıklara ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın en prestijli festivalleri arasında yer alan Sónar, aynı zamanda sahip olduğu özgün içeriğinin yanı sıra konuk olduğu şehirlerin yerel sanatçılarına da global bir platformda performans sergileme fırsatı sunuyor.
24-25 Mart 2017 tarihlerinde ilk kez Zorlu PSM organizasyonu ve Charm Music işbirliğiyle düzenlenecek Sónar İstanbul’un müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan programının detayları belli oldu. Sonar’ın müzik programında Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz, Weval, Tim Hecker, Floating Points, Clark, Kode9 gibi pek çok önemli sanatçı yer alıyor. Ayrıca Sónar+D bölümünün görsel işitsel performansları, kültür ve teknoloji alanındaki önemli başlıkların konuşulacağı panelleri, ses enstalasyonları ve atölyeleri ve demoları ile Sónar İstanbul, müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim festivali.

Jan Garbarek geliyor
Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde kurgulanan Zorlu PSM Caz Festivali ise 3-12 Mayıs tarihlerinde ilk kez düzenlenecek.
Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin, 10 gün boyunca aktif olacağı festival programında; Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüozu Tomatito aynı sahneyi paylaşacak. İskandinav cazının yaratıcısı Norveçli saksofoncu Jan Garbarek, farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Alman sanatçı Stephan Micus da festival kapsamında sahne alacak. Yaşayan caz efsanesi Chick Corea, piyano, perküsyon, gitar, çello ve bas gitar gibi pek çok enstrümanda usta rock, soul ve blues sanatçısı Beth Hart da festivalde cazseverlerle buluşacak. Yerli sahnenin başarılı isimleri Önder Focan & Şallıel Bros, Redd, Gaye Su Akyol, Esra Kayıkçı ve daha birçok isim de festivalde yerini alacak.

BAKMADAN GEÇME!