Haftanın öne çıkan etkinlikleri (22 Şubat - 1 Mart)

Güncelleme Tarihi:

Haftanın öne çıkan etkinlikleri (22 Şubat - 1 Mart)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 17:06

Polonyalı black metal efsanesi Behemoth’dan dünyanın en seçkin DJlerinden Boys Noize’a, Afro-beat akımının kurucularından efsane davulcu Tony Allen’den Belçika’dan yükselen trip-hop yıldızları Hooverphonic’e haftanın dikkat çeken etkinliklerini derledik...

Haberin Devamı

22 ŞUBAT CUMA
KEREM GÖRSEV TRİO & ALLAN HARRIS, Zorlu PSM - Touche, 21.30
Kerem Görsev Trio ve Allan Harris cazseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev ve solist Allan Harris’e davulda Ferit Odman ve kontrbas da Kağan Yıldız eşlik edecek. Kerem Görsev ve Allan Harris’in 1995 yılında başlayan müzikal işbirliği, 1997 yılında ilk albümleri Laid Back’in ardından Türkiye’de verdikleri konserler ve kulüplerdeki çalışmalarıyla devam etti. Görsev ve Harris, 2007 yılında yine New York’ta ikinci albümleri Back Again’i kaydettiler.

23 ŞUBAT CUMARTESİ
BEHEMOTH/ Volkswagen Arena, 19.00
27 yıldır black metal’in sınırlarını zorlayan Polonyalı grup Behemoth, öncesinde İstanbul çıkışlı black thrash grubu Persecutory ve geceyi başlatan müzikleriyle Çağlan Tekil, 23 Şubat’ta Volkswagen Arena’ya konuk oluyor!
2013’ten beri dünya çapında bir grup haline gelen Behemoth; Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Marilyn Manson, Iron Maiden, Metallica gibi büyük isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Grup 2018’de Slayer’ın veda turnesinde konuk olarak yer aldı.

Haberin Devamı

BOYS NOIZE, Zorlu PSM, 22.30
Berlin’in sihirbaz DJ’i Boys Noize, iddialı performansıyla Zorlu PSM’ye geliyor! Dünyanın en seçkin DJ’leri arasında gösterilen, güçlü sahne performansı ve yüksek enerjisiyle dikkat çeken, daha önce Depeche Mode, Daft Punk gibi efsanelerle de iş birliği yapan Boys Noize, Turkcell Sahnesi’ni dans pistine çevirecek. Boys Noize’a aynı gece techno’nun yükselen isimlerinden Louisahhh, Carl Cox’un yeni keşiflerinden Raito ve eğlence dolu setiyle Deniz Kabu eşlik edecek.

İSPANYOL RENKLERİ, İZDOB Elhamra Sahnesi, 20.00
İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası, korosu ve balesinin görev alacağı ‘İspanyol Renkleri’, konuk İspanyol koreograf Carlos Vilan’ın reji ve koreografisiyle sahneleniyor.

24 ŞUBAT PAZAR
KÜRK MANTOLU MADONNA, UNIQ Hall, 16.30
Sabahattin Ali’nin ölümsüz eserinden ‘To Be House of Production yapımıyla sahneye uyarlanan Kürk Mantolu Madonna’nın kadrosunda Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

26 ŞUBAT SALI
YÜZLEŞME, ENKA Oditoryumu, 20.30
İngiliz yazar Graham Farrow’un çarpıcı üslubuyla kaleme aldığı ‘Yüzleşme’, vahşi yeni dünya düzenini mikro bir hikaye üzerinden anlatıyor. Emre Kınay ve Esra Kızıldoğan’ın başrollerini paylaştığı ‘Yüzleşme’nin yönetmen koltuğunda Emre Kınay oturuyor.

Haftanın öne çıkan etkinlikleri (22 Şubat - 1 Mart)

27 ŞUBAT ÇARŞAMBA
FAHİR ATAKOĞLU, Zorlu PSM, 21.00
Başarısı pek çok uluslararası ödülle tescillenmiş ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde! Değişik müzik kültürlerini bir araya getirirken Türkiye ile de etkileyici bir bağ kuran; özellikle senfonik çalışmaları ve film müzikleri ile yoğun ilgi gören sanatçı, Atlantis Records’un kurucusu Ahmet Ertegün tarafından Avrupa’nın günümüzdeki en önemli piyanist ve bestecilerinden biri olarak işaret edildi. Avrupa ve Amerika’da müzik festivallerinin aranan ismi haline gelen Atakoğlu, bu sefer rotasını İstanbul’a çevirecek.

Haberin Devamı

Haftanın öne çıkan etkinlikleri (22 Şubat - 1 Mart)

28 ŞUBAT PERŞEMBE
TONY ALLEN, Babylon, 21.30
Kendine özgü davul stiliyle 50 senedir birçok jenerasyonu etkilemiş, geleneksel Afrika müziğinin caz ve funk türlerinin bir araya geldiği Afro-beat akımının kurucularından Tony Allen, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Babylon’da! Afro-beat’in ayırt edici davul ritimlerine imza atmış Nijerya asıllı Tony Allen, Fela Kuti & Africa 70’in orijinal üyelerinden. Elektronik, dub, R&B ve rap’i “afrofunk” tarzı altında harmanladığı kendine has çok yönlü üretimlerinin yanı sıra; King Sunny Ade’den Damon Albarn’a, Theo Parrish’ten Oumou Sangare’ye birçok önemli müzisyenle de ortak çalışmalar yaptı. Fela Kuti’nin “Tony Allen olmasaydı, Afro-beat olmazdı” dediği Allen, tarihin son 100 yıl içerisindeki en önemli müzisyenlerinden.

Haberin Devamı

HOOVERPHONIC, Zorlu PSM, 20.30
Sekiz yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen Belçika’dan yükselen trip-hop efsanesi Hooverphonic, 28 Şubat ve 1 Mart’ta, iki gece üst üste Studio’da. 1995 yılında Alex Callier ve Raymond Geerts’in bir araya gelmesiyle kurulan topluluk, 23 yıllık kariyerlerine “Mad About You”, “Eden” ve “Amalfi” gibi listeleri alt üst eden başyapıtlar sığdırdı. “2 Wicky” adlı şarkılarının Bernardo Bertolucci’nin “Çalınmış Güzellik” filminde kullanılmasıyla dünya çapında üne kavuşan Hooverphonic, son albümleri “In Wonderland”i 2016 yılında sevenleriyle buluşturdu.

YAŞAR KEMAL FİLMLERİ, YKY LOCA
Türk edebiyatının çınarı Yaşar Kemal’in ölümünün dördüncü yıldönümünde, eserlerinden beyazperdeye uyarlanmış veya senaryosunu kendisinin yazdığı dört filmle anılıyor. Günde 2 seans olarak gerçekleşecek gösterimler, 25 Şubat’ta Ömer Lütfi Akad’ın yönettiği, 1955 yapımı Beyaz Mendil ile başlayacak. Fikret Hakan, Ruth Elizabeth, Settar Körmükçü, Ahmet T. Tekçe, Kadir Savun ve Feridun Karakaya’nın rol aldığı siyah beyaz film, 27 Şubat’ta bir kez daha gösterilecek.
Yaşar Kemal’in, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın üstlendiği 1959 yapımı Karacaoğlan’ın Kara Sevdası eseri, 25 ve 27 Şubat’ta gösterilecek. Senaryosunu Yılmaz Güney, Halit Refiğ ve Atıf Yılmaz’ın kaleme aldığı filmde, Nuri Altınok, Tijen Par, Muazzez Arçay, Hayri Esen, Sami Hazinses ve Kadir Savun rol aldı.
Yönetmen koltuğuna Türkan Şoray’ın oturduğu 1981 yapımı Yılanı Öldürseler ile Zülfü Livaneli’nin yönettiği ve senaryosunu yazdığı Yer Demir, Gök Bakır filmleri ise 26 ve 28 Şubat’ta izlenebilecek.

Haberin Devamı

1 MART CUMA
HOOVERPHONIC, Zorlu PSM, 20.30
Belçika’dan yükselen trip-hop efsanesi Hooverphonic, Studio’da. 1995 yılında Alex Callier ve Raymond Geerts’in bir araya gelmesiyle kurulan topluluk, 23 yıllık kariyerlerine “Mad About You”, “Eden” ve “Amalfi” gibi listeleri alt üst eden başyapıtlar sığdırdı. “2 Wicky” adlı şarkılarının Bernardo Bertolucci’nin “Çalınmış Güzellik” filminde kullanılmasıyla dünya çapında üne kavuşan Hooverphonic, son albümleri “In Wonderland”i 2016 yılında sevenleriyle buluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!