ENKA'dan iddialı kış sezonu programı

Güncelleme Tarihi:

ENKAdan iddialı kış sezonu programı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 13:51

ENKA Sanat, caz ve klasik müziğin usta isimlerini ağırlayacağı iddialı kış sezonu programına 17 Ekim'de Ceylan Ertem'li Yekpâre Trio konseriyle başlayacak. Fazıl Say'dan Kerem Görsev'e Cihat Aşkın'dan Jamal Aliyev'e pek çok yıldızı konuk edecek ENKA'da öğrenci biletleri 40 TL'den satılıyor.

Haberin Devamı

 

ENKA Sanat’ın benzersiz akustiğe sahip salonu ENKA Oditoryumu’nda müzikseverlerle buluşacak konser serisi, coğrafyanın izinde, zamanın ötesinde müzikal bir yolculuk sunuyor. Caz ve klasik müzik konserlerinden oluşan sezon programı 17 Ekim'de alternatif müziğin önde gelen seslerinden Ceylan Ertem, bağlama ve kopuz sanatçısı-besteci Coşkun Karademir ve duayen gitarist ve besteci Cenk Erdoğan’dan oluşan Yekpâre Trio konseriyle başlayacak. Müzikleriyle dinleyicilerini Anadolu topraklarında yolculuğa çıkartmaya hazırlanan topluluk, Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, Neşet Ertaş’tan Mahzuni Şerif’e kadar birçok değerli ozanın türkülerini ve kendi yazdıkları eserleri yorumlayacak.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel programlar
ENKA Sanat, Cumhuriyetimizin 100. yılını bir dizi özel etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. ENKA’da ilk kez 10 yaşında sahne alan, klasik müziğe getirdiği yenilikçi soluk ile uluslararası arenada adından söz ettiren piyanist Ayşe Deniz Gökçin, Cumhuriyet Turnesi kapsamında Türkiye’ye geliyor. 18 Ekim’de düzenlenecek gecede, “Çökertme”, “Katibim”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi türkülerin düzenlemeleri ile Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı besteyi seslendirecek olan sanatçı, bir Türk ve kadın besteci olarak bizlere, Cumhuriyet'in kadınlara kazandırdığı hakların müzikteki yansımasını sunacak. Piyanist, besteci Burçin Büke ile opera sanatçısı Güvenç Dağüstün’ü 20 Ekim gecesinde bir araya getiren konser, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları müzikseverlerle buluşturacak. Ayrıca Burçin Büke’nin Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği ve sözlerini Güvenç Dağüstün’ün yazdığı “100. Yıl Valsi” isimli eser de ilk kez seslendirilecek.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, 10 Kasım’ı kapsayan Atatürk Haftası’nda bir kez daha ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Geçtiğimiz yıllarda Beethoven'ın 32 sonatının tamamını yorumladığı 9 CD'lik kayıt projesini hayata geçiren sanatçı, bu resitalde Beethoven'ın iki muhteşem eserini yorumlayacak; "Fırtına Sonatı" ve "Appassionata". 8 Kasım’da gerçekleşecek konserin son parçası ise Fazıl Say'ın, Atatürk anısına bestelediği ve onun doğa sevgisini anlatan "Yürüyen Köşk" olacak. Eser, Atatürk'ün Yalova'daki Millet Çiftliği'nde bulunan köşkünün ve çınar ağacının hikâyesini, eşsiz melodilerle dinleyiciyle buluşturacak.  

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı olan ENKA Oditoryumu’nda iki konser verecek. Türk bestecilerinin öne çıktığı 24 Ekim'de gerçekleşecek ilk konserde, çağdaş Türk müziğine yön veren en önemli bestecilerden Ahmed Adnan Saygun’un “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.1 Op. 27” bestesi ile Ulvi Cemal Erkin’in 1935-1936 yıllarında bestelediği, çağdaş Türk müziğinde ilk oda müziği örneklerinden “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”  bestesi icra edilecek. Gecede ayrıca, genç besteci Cem Oslu’nun “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” adlı eseri de müzikseverlere buluşacak. Borusan Quartet'in 26 Aralık'ta gerçekleşecek ikinci konserinde ise Arjantinli tango bestecisi Astor Piazzolla'nın en sevilen yapıtlarından bir seçki sunulacak.

Haberin Devamı

14 Kasım'da Cihat Aşkın (keman) ve Jerfi Aji (piyano), Hatlar konseri ile müzikseverleri farklı dönemlerin ve tarzların büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkartacak. Gecede, Bela Bartok'tan Wolfgang Amadeus Mozart'a, Georg Friedrich Handel'den Kamran İnce'ye, Felix Mendelssohn-Bartholdy'den Tofiq Quliyef ve Astor Piazzolla'ya kadar geniş bir repertuvarla dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunulacak. 21 Kasım'da ise ENKA Sanat, baroktan günümüze uzanan ilgisi ve sanatın bütün disiplinleriyle etkileşim içinde olan Semplice Quartet’i ilk kez sahnesinde ağırlayacak. Semplice Quartet, konserin ilk yarısında Debussy’nin “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”nü seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise klasik müzik dünyasının prestijli sahnelerinde yer alan Gökhan Aybulus ile pek çok senfoni orkestrasında solist olarak konserler veren, aynı zamanda Borusan Quartet üyesi olan Esen Kıvrak, konuk solist olarak sahne alacak. İkinci yarıda ülkemizde çok sık seslendirilmeyen ve Fransız oda müziği repertuvarının en önemli eserlerinden biri olan Chausson’un “Keman, Piyano ve Yaylı Çalgılar için Konçerto”su seslendirilecek.

Çocuklarla klasik müziğin eğlenceli dünyası
ENKA Sanat’ın çocuklara yönelik düzenlediği gelenekselleşen “Neşeli Pazarlar”, bu kez uluslararası başarılara imza atan, klasik müzik alanında ülkemizin en önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet'in viyola sanatçısı Efdal Altun’un yöneteceği Klasik Müziğin Eğlenceli Dünyası” adlı etkinliği ağırlayacak. Çocuklara klasik müziğin farklı ve eğlenceli yanlarını tanıtmayı amaçlayan etkinlik, çeşitli efektler, diyaloglar, taklitler ve mizansenlerle müziğin ve enstrümanların dünyasında keyifli bir serüven sunacak. 26 Kasım günü gerçekleşecek olan etkinlik 6-12 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Kerem Görsev Ouartet’dan unutulmaz bir caz gecesi
Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kendi bestelerinden oluşan repertuvarı ile 28 Kasım'da ENKA Oditoryumu’na konuk olacak. Görsev'e sahnede eşlik edecek olan değerli sanatçılar kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman ve saksafonda Engin Recepoğulları, müzikseverlere dinamik performansları ve yüksek enerjileri ile unutulmaz bir caz gecesi yaşatacak. Gecede Kerem Görsev’in “Lost Ghost” adlı yeni albümünden eserler de seslendirilecek.

Boğaziçi Gençlik Korosu ENKA Oditoryumu’nda
Türkiye’de koro kültürünün yaygınlaşmasında öncü kabul edilen “Dünya Şampiyonu” Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde, Şef Masis Aram Gözbek tarafından 2014’te kurulan Boğaziçi Gençlik Korosu, uzun bir aradan sonra 5 Aralık'ta ENKA Oditoryumu’na konuk olacak. 2023 Dünya Koro Sempozyumu’nda Türkiye'yi temsil eden koro, yılın bu son konserinde Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde, dinamik kadrosu ve çok renkli repertuvarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan’dan “Dünya Şarkıları”
İngiliz Classic FM tarafından “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasında gösterilen çellist Jamal Aliyev ve Viyana Müzik Akademisi konser piyanistliği eğitiminin ardından kariyerinde gerçekleştirdiği klasik ve farklı türlerde akustik projelerle müzikseverlerin yakından takip ettiği piyanist Ece Dağıstan, 13 Aralık’ta Dünya Şarkıları projesi ile ENKA Oditoryumu'nda dinleyici ile buluşacak. İkili, Zülfü Livaneli şarkılarının klasik formda yeni aranjmanlarından oluşan eserlerden Astor Piazzolla’nın ölümsüz eseri “Libertango”ya, Fahir Atakoğlu imzalı “Sultan”dan Georgy Sviridov’un bestesi “The Snowstorm: Romance”a farklı tarzdaki eserlerin kendilerine özgü çello ve piyano yorumlarından oluşan özel bir repertuvar sunacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!