DT 'İstiklal Şairi'ni anıyor

Güncelleme Tarihi:

DT İstiklal Şairini anıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 15:19

Devlet Tiyatroları, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde ücretsiz sahneleyeceği oyunla anacak.

Haberin Devamı

İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasını sağlayan ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Mehmet Akif’ oyunu, 12 Mart Salı günü 1. TBMM Binası’nda saat 14.00’te ücretsiz olarak izlenebilecek. Yönetmenliğini Cahit Çağıran’ın yaptığı ‘Mehmet Akif’, şair Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu’daki mücadelesini anlatıyor.

Oyunun yönetmeni Çağıran, İstiklal Marşı’nın çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, “Var olmakla yok olmak arasında bıçak sırtı bir zamanda yazılan ve kabul edilen bu şiir, geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı içinde barındıran ezeli ve ebedi bir sonsuzluk zemininde yükselir” dedi. Kostüm tasarımını Dilek Kaplan’ın, ışık tasarımını Çetin Atay’ın, dans düzenini Burçak Işımer’in ve müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı oyunda; Mehmet Akif Ersoy’u Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandırıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!